• Latest news

Ինչո՞վ են վտանգավոր թթու եւ մարինացված վարունգները

4 հունիսի, 2021  15:25

Մեկ թթու վարունգը կարող է պարունակել մինչեւ 66 տոկոս նատրիում , որն անհրաժեշտ է մարդուն:

Այս մասին հայտնել է սննդաբան Ջեյ Քովինը:

«Սակայն մեկ վարունգով սահմանափակվելը հեշտ չի լինի, քանի որ դրանք շատ համեղ են: Դրա պատճառով օրգանիզմը ավելորդ աղ է ստանում, ինչը վնաս է առողջությանը»,-ասել է նա:

This, Not That! -ի հաղորդմամբ՝ չափից դուրս աղի օգտագործումը կարող է հանգեցնել արյան ճնշման բարձրացման եւ երիկամների հետ կապված խնդիրների:

Բացի այդ, աղի սնունդը մեծացնում է ախորժակը: 

Հարկ է նաեւ նշել, որ մարինացված վարունգը քիչ կալորիա է պարունակում: Այնուամենայնիվ, աղի եւ մարինացված վարունգը չեն կարող փոխարինել թարմ վարունգին:  

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է