• Latest news

Ովքե՞ր պետք է չուտեն կանաչ խնձոր

19 հուլիսի, 2021  15:00

Կանաչ խնձորը կարող է հակացուցված լինել ենթաստամոքսային գեղձի բորբոքում եւ լեղուղիների դիսկինեզիա ունեցող մարդկանց, հատկապես սրացման փուլում։ Այսպիսի կարծիք է արտահայտել էնդոկրինոլոգ եւ սննդաբան Տատյանա Բոչարովան։

Նրա խոսքով՝ նշված ախտորոշումներն ունեցող մարդկանց խորհուրդ է տրվում ընտրել այդ մրգի ավելի քաղցր տեսակները, քերել դրանք կամ էլ եփել ջեռոցում։

Գաստրիտի կամ խոցային հիվանդության դեպքում մասնագետը խորհուրդ է տալիս սահմանափակվել օրական մեկ կանաչ խնձորով։

«Ավելի լավ է, եթե ուտեք այն հիմնական սնունդն ընդունելուց մեկ ժամ հետո, այլ ոչ թե դատարկ ստամոքսին»,- նշել է սննդաբանը։

Չարժե նաեւ մոռանալ, որ խնձորի թթու տեսակները վնասում են ատամների էմալին։ Ուստի այդ մրգի օգտագործումից հետո խորհուրդ է տրվում բերանը ողողել ջրով։

«Առողջ մարդն ավելի լավ է ուտի օրական երկու կանաչ խնձորից ոչ ավելի, հակառակ դեպքում թթուն կարող է բորբոքել լորձաթաղանթը, իսկ որպես կողմնակի էֆեկտ՝ բացել ախորժակը»,- ասել է Բոչարովան, տեղեկացնում է ՌԻԱ «Նովոստի»-ն։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է