• Latest news

Ովքե՞ր պետք է չուտեն կանաչ խնձոր

19 հուլիսի, 2021  15:00

Կանաչ խնձորը կարող է հակացուցված լինել ենթաստամոքսային գեղձի բորբոքում եւ լեղուղիների դիսկինեզիա ունեցող մարդկանց, հատկապես սրացման փուլում։ Այսպիսի կարծիք է արտահայտել էնդոկրինոլոգ եւ սննդաբան Տատյանա Բոչարովան։

Նրա խոսքով՝ նշված ախտորոշումներն ունեցող մարդկանց խորհուրդ է տրվում ընտրել այդ մրգի ավելի քաղցր տեսակները, քերել դրանք կամ էլ եփել ջեռոցում։

Գաստրիտի կամ խոցային հիվանդության դեպքում մասնագետը խորհուրդ է տալիս սահմանափակվել օրական մեկ կանաչ խնձորով։

«Ավելի լավ է, եթե ուտեք այն հիմնական սնունդն ընդունելուց մեկ ժամ հետո, այլ ոչ թե դատարկ ստամոքսին»,- նշել է սննդաբանը։

Չարժե նաեւ մոռանալ, որ խնձորի թթու տեսակները վնասում են ատամների էմալին։ Ուստի այդ մրգի օգտագործումից հետո խորհուրդ է տրվում բերանը ողողել ջրով։

«Առողջ մարդն ավելի լավ է ուտի օրական երկու կանաչ խնձորից ոչ ավելի, հակառակ դեպքում թթուն կարող է բորբոքել լորձաթաղանթը, իսկ որպես կողմնակի էֆեկտ՝ բացել ախորժակը»,- ասել է Բոչարովան, տեղեկացնում է ՌԻԱ «Նովոստի»-ն։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն եք պատրաստ վճարել բժշկական ապահովագրության համար։
Աշխատավարձի 7-10 տոկոսը
10 000 դրամ եւ ավելի
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 5000 դրամ
Ոչ մի դրամ