• Latest news

Ինչո՞վ են վնասակար բուսայուղը եւ սուպերմարքեթների թխվածքները

26 հուլիսի, 2021  15:43

Սննդաբան Սյուզի Բարելը (Ավստրալիա) երբեք բուսայուղով կերակուր չի պատրաստում եւ ուրիշներին էլ խորհուրդ է տալիս չպատրաստել բուսայուղով։

Ինչպես տեղեկացնում է The Daily Mail պարբերականը, սննդաբանի խոսքով՝ բուսայուղերը պատրաստում են տարբեր յուղերի խառնուրդից, ընդ որում՝ ամենից հաճախ բաղադրիչների մեջ հանդիպում է արմավի յուղ, որը մի շարք անցանկալի հատկություններ ունի։ Այդ նույն պատճառով մասնագետը հավանություն չի տալիս մարգարինի օգտագործմանը։ Դա, նրա խոսքով, ավելորդ ճարպ է, առանց որի կարելի է յոլա գնալ։

Սննդաբանը նաեւ խորհուրդ է տալիս չգնել սուպերմարքեթների թխվածքները, չէ՞ որ սովորաբար դրանցում պարունակվում են վնասակար հագեցած ճարպեր եւ տրանսճարպեր։ Բայց ամենավտանգավորը առողջության համար նա համարում է գազավորված եւ թարմացնող ոչ ալկոհոլային ըմպելիքները։ Դրանց հակումը սերտորեն կապված է ավելորդ քաշի, 2-րդ տեսակի դիաբետի եւ երեխաների ճարպակալման հետ։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է