• Latest news

Ինչո՞վ են վնասակար բուսայուղը եւ սուպերմարքեթների թխվածքները

26 հուլիսի, 2021  15:43

Սննդաբան Սյուզի Բարելը (Ավստրալիա) երբեք բուսայուղով կերակուր չի պատրաստում եւ ուրիշներին էլ խորհուրդ է տալիս չպատրաստել բուսայուղով։

Ինչպես տեղեկացնում է The Daily Mail պարբերականը, սննդաբանի խոսքով՝ բուսայուղերը պատրաստում են տարբեր յուղերի խառնուրդից, ընդ որում՝ ամենից հաճախ բաղադրիչների մեջ հանդիպում է արմավի յուղ, որը մի շարք անցանկալի հատկություններ ունի։ Այդ նույն պատճառով մասնագետը հավանություն չի տալիս մարգարինի օգտագործմանը։ Դա, նրա խոսքով, ավելորդ ճարպ է, առանց որի կարելի է յոլա գնալ։

Սննդաբանը նաեւ խորհուրդ է տալիս չգնել սուպերմարքեթների թխվածքները, չէ՞ որ սովորաբար դրանցում պարունակվում են վնասակար հագեցած ճարպեր եւ տրանսճարպեր։ Բայց ամենավտանգավորը առողջության համար նա համարում է գազավորված եւ թարմացնող ոչ ալկոհոլային ըմպելիքները։ Դրանց հակումը սերտորեն կապված է ավելորդ քաշի, 2-րդ տեսակի դիաբետի եւ երեխաների ճարպակալման հետ։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել