• Latest news

Ո՞ր մթերքները պետք է բացառել սննդակարգից հետքովիդային համախտանիշի դեպքում

21 սեպտեմբերի, 2021  17:25

Ո՞ր մթերքները պետք է բացառել սննդակարգից հետքովիդային համախտանիշի դեպքում։ Այս մասին իր կարծիքն է հայտնել բժշկական գիտությունների դոկտոր, Սամարայի սննդաբանության եւ դիետոթերապիայի գիտահետազոտական ​​ինստիտուտի տնօրեն Միխայիլ Գինզբուրգը:

Նրա խոսքով՝ տվյալ համախտանիշն իրենից ներկայացնում է բորբոքային ակտիվության բարձրացում, այդ առումով պացիենտներին խորհուրդ է տրվում հակաբորբոքային դիետա պահել։

«Անհրաժեշտության դեպքում պետք է բացառել շաքարավազը եւ բարձր գլիկեմիկ ինդեքս ունեցող սննդամթերքը, այսինքն՝ մաղած ալյուրից, կարտոֆիլից, բրնձից պատրաստված արտադրանքը: Նաեւ արմավենու, արեւածաղկի, եգիպտացորենի, սոյայի յուղի, մարգարինի, կարմիր մսի եւ դրանից ստացված արտադրանքը, երշիկեղենը»,-Ura.ru-ին ասել է Գինզբուրգը։

«Ավելացնում ենք Օմեգա-3-ը եւ ճարպաթթուներով հարուստ սնունդը` սա ճարպային ծովային ձուկ, կտավատի եւ ձիթապտղի յուղ («Օմեգա -9»): Մենք ավելացնում ենք ավելի շատ բանջարեղեն, հատապտուղներ, դեղաբույսեր եւ ոչ շատ քաղցր պտուղներ, խմորված կաթնային ըմպելիքներ, առանց շաքարի եւ բարդ ածխաջրեր ՝ հնդկացորեն, վարսակի ալյուր, թեփի հաց », - նշել է մասնագետը:

Երբ ասում են հետքոիդային համախտանիշ, փորձագետները նկատի ունեն մի շարք ախտանիշներ, որոնք մարդու մոտ պահպանվում են ապաքինումից հետո որոշ ժամանակ: Դրանք են՝ գլխացավեր, թուլություն, հիշողության թուլացում եւ մի շարք այլ խնդիրներ։    

 

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն եք պատրաստ վճարել բժշկական ապահովագրության համար։
Աշխատավարձի 7-10 տոկոսը
10 000 դրամ եւ ավելի
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 5000 դրամ
Ոչ մի դրամ