• Latest news

Ինչո՞վ է օգտակար տանձը

25 սեպտեմբերի, 2021  16:45

Ըստ սննդաբան Էմի Գուդսոնի (ԱՄՆ)՝ տանձը մի շարք օգտակար հատկություններ ունի:

Ինչպես հայտնում է Eat This, Not That! պարբերականը, մարդիկ հաճախ թերագնահատում են տանձը՝ որպես սեզոնային աշնանային մթերք եւ նախընտրում են խնձոր, դդում կամ դդմիկ ուտել:

Տանձի հիմնական օգտակարությունը, ըստ սննդաբանի, կայանում է մանրաթելերի բարձր պարունակության մեջ: Այն թույլ է տալիս ավելի երկար պահպանել հագեցվածության զգացումը եւ, որպես արդյունք, ավելորդ չուտել: Միջին չափի տանձը, մասնագետի խոսքով, մոտ 6 գրամ մանրաթել է պարունակում:

Տանձի մեջ կան երկու տեսակի մանրաթելեր՝ լուծվող եւ չլուծվող: Առաջինը կարգավորում է արյան շաքարի եւ խոլեստերինի մակարդակը, նորմալացնում է աղիների աշխատանքը, իսկ երկրորդը մաքրում է օրգանիզմը, հեռացնում տոքսինները եւ օգնում նվազեցնել քրոնիկ հիվանդությունների զարգացման ռիսկը, ինչպիսին է 2-րդ տիպի շաքարախտը:
Բացի այդ, տանձը հարուստ է ֆլավոնոիդներով՝ սննդային հակաօքսիդանտներ, որոնք հակաբորբոքային հատկություններ ունեն, նվազեցնում են խոլեստերինն արյան մեջ, կարգավորում են արյան ճնշումը եւ կանխում են թրոմբների առաջացմանը:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է