• Latest news

Վնասակա՞ր է արդյոք սալ ուտելը

21 նոյեմբերի, 2021  18:49

Սալը (խոզի ճարպը) այնքան վնասակար չէ, որքան ընդունված է համարել: Նույնիսկ սրտանոթային համակարգի հետ կապված խնդիրներ ունեցող մարդկանց պետք չէ ամբողջությամբ հրաժարվել այս մթերքիից: Այսպիսի կարծիք է հայտնել սննդաբան Անաստասիա Եգորովան։

«Սալը օգտակար է, ինչպես ցանկացած այլ կենդանական ճարպ: Սալը անփոխարինելի ճարպաթթուների պարունակությամբ մոտ է բուսական յուղերին՝ զեյթունի, վուշի, պալմայի։ Այս թթուները կոչվում են վիտամին F: Սալը մեծ քանակությամբ վիտամին A, D, E եւ կարոտին է պարունակում»,- պարզաբանել է Եգորովան, հաղորդում է «ՌԻԱ Նովոստին»:

Մասնագետը հիշեցրել է, որ չափավոր օգտագործելու դեպքում ամեն ինչ կարգին կլինի, ուստի խորհուրդ է տվել շաբաթական 2 անգամից ոչ ավել մի փոքրիկ կտոր սալ ուտել, այդ դեպքում մթերքը բարենպաստ է ազդում օրգանիզմի վրա։

Մասնագետը նաեւ նշել է, որ նույնիսկ սրտի եւ անոթների հետ կապված խնդիրների դեպքում պետք չէ ամբողջությամբ հրաժարվել սալից։

«Սալը պետք է զգուշությամբ օգտագործեն այն մարդիկ, ովքեր ավելորդ քաշ ունեն, քանի որ այն ինքնին շատ կալորիական է եւ հեշտությամբ չափից շատ է ուտվում։ Նաեւ նրանք, ովքեր սրտի ու անոթների հետ կապված խնդիրներ ունեն։ Բայց նույնիսկ այս դեպքում խոսքը ոչ թե տոտալ արգելքի, այլ քանակի զգալի կրճատման մասին է»,- նշել է մասնագետը։

 

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Վստահու՞մ եք արդյոք ժողովրդական բժշկությանը։
Այո, գրեթե միշտ ժողովրդական բժշկությանն եմ դիմում։
Որոշ ճիշտ բաներ ժողովրդական բժշկության մեջ երեւի կան։
Ոչ, միայն գիտահեն բժշկությանն եմ վստահում։