• Latest news

Վնասակա՞ր է արդյոք սալ ուտելը

21 նոյեմբերի, 2021  18:49

Սալը (խոզի ճարպը) այնքան վնասակար չէ, որքան ընդունված է համարել: Նույնիսկ սրտանոթային համակարգի հետ կապված խնդիրներ ունեցող մարդկանց պետք չէ ամբողջությամբ հրաժարվել այս մթերքիից: Այսպիսի կարծիք է հայտնել սննդաբան Անաստասիա Եգորովան։

«Սալը օգտակար է, ինչպես ցանկացած այլ կենդանական ճարպ: Սալը անփոխարինելի ճարպաթթուների պարունակությամբ մոտ է բուսական յուղերին՝ զեյթունի, վուշի, պալմայի։ Այս թթուները կոչվում են վիտամին F: Սալը մեծ քանակությամբ վիտամին A, D, E եւ կարոտին է պարունակում»,- պարզաբանել է Եգորովան, հաղորդում է «ՌԻԱ Նովոստին»:

Մասնագետը հիշեցրել է, որ չափավոր օգտագործելու դեպքում ամեն ինչ կարգին կլինի, ուստի խորհուրդ է տվել շաբաթական 2 անգամից ոչ ավել մի փոքրիկ կտոր սալ ուտել, այդ դեպքում մթերքը բարենպաստ է ազդում օրգանիզմի վրա։

Մասնագետը նաեւ նշել է, որ նույնիսկ սրտի եւ անոթների հետ կապված խնդիրների դեպքում պետք չէ ամբողջությամբ հրաժարվել սալից։

«Սալը պետք է զգուշությամբ օգտագործեն այն մարդիկ, ովքեր ավելորդ քաշ ունեն, քանի որ այն ինքնին շատ կալորիական է եւ հեշտությամբ չափից շատ է ուտվում։ Նաեւ նրանք, ովքեր սրտի ու անոթների հետ կապված խնդիրներ ունեն։ Բայց նույնիսկ այս դեպքում խոսքը ոչ թե տոտալ արգելքի, այլ քանակի զգալի կրճատման մասին է»,- նշել է մասնագետը։

 

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է