• Latest news

Ո՞ր մթերքն է մեծացնում քաղցկեղի առաջացման վտանգը

26 հունվարի, 2022  09:47

Աղի ձկան կանոնավոր օգտագործումը մեծացնում է ստամոքսի եւ հաստ աղիքի քաղցկեղի վտանգը։ Նման կարծիք է հայտնել դեղագործ Հուսեյն Աբդեն, ում խոսքերը փոխանցում է Express թերթը։

«Այս ծովամթերքը տարածված է Հարավարեւելյան Ասիայի երկրներում, որտեղ այն հաճախ օգտագործվում է այլ ուտեստների կամ բրնձի հետ: Ինչպեսեւ հոթ-դոգը, վերամշակված միսը եւ սալյամին, այն դասվում է 1-ին կատեգորիայի քաղցկեղածինների շարքին»,- ասաց մասնագետը։

Նրա խոսքով՝ ձկան պահպանման համար աղի մեջ դնելը ենթամթերքների առաջացման է հանգեցնում, որոնք կանոնավոր օգտագործման դեպքում մեծացնում են քաղցկեղի առաջացման հավանականությունը։

Աբդեն խորհուրդ է տալիս խուսափել աղի, թթու եւ ապխտած մթերքներից, քանի որ դրանք կապված են քաղցկեղի առաջացման ռիսկի հետ:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է