• Latest news

Երեք ապացուցված, մատչելի մթերք՝ քաղցկեղի ռիսկի նվազեցման համար. Ուռուցքաբանի խորհուրդները

5 մայիսի, 2022  14:42

Ուռուցքաբան Իվան Կարասեւը խոսել է երեք «պարզ եւ մատչելի» մթերքների մասին, որոնք արդյունավետորեն օգնում են նվազեցնել քաղցկեղի առաջացման ռիսկը, գրում է «ՄեդիկՖորում»-ը:

«Կան պարզ եւ մատչելի մթերքներ։ Փորձերի միջոցով հաստատվել է, որ որոշակի ապրանքների կանոնավոր օգտագործումն օգնում է նվազեցնել քաղցկեղի առաջացման վտանգը»,- իր բլոգում ասել է Իվան Կարասեւը։
Բժիշկը նշել է, որ այդ մթերքներից մեկը սխտորն է։

Նրա խոսքով՝ այս կծու բանջարեղենի օգտագործումն անհատական ​​հակացուցումների բացակայության դեպքում օգտակար հակաքաղցկեղային սովորություն է համարվում։

Սխտորի միացություններն ուժեղացնում են պաշտպանությունն այնպիսի ուռուցքաբանական հիվանդությունների առաջացման դեմ, ինչպիսիք են մաշկի, հաստ աղիքի եւ թոքերի չարորակ ուռուցքները:
Մեկ այլ ապացուցված եւ հասանելի մթերք է բրոկկոլին, որը հզոր հակաօքսիդանտներ է պարունակում։ Ուռուցքաբանը պատմել է, որ այս մթերքի օգտագործումն օգնում է կանխել կրծքագեղձի քաղցկեղի զարգացումը։

Բժիշկը նաեւ խորհուրդ է տալիս ավելի հաճախ ցիտրուսային մրգեր օգտագործել։ Մասնավորապես՝ գրեյպֆրուտներ, որոնք մոնոտերպեն նյութեր են պարունակում։

«Մոնոտերպեններն օգնում են նվազեցնել քաղցկեղի բոլոր տեսակների վտանգը՝  օրգանիզմից հեռացնելով քաղցկեղածին նյութերը»:

Իր հերթին կիտրոնի, նարնջի օգտագործումը խթանում է լիմֆոցիտների՝ իմունային համակարգի բջիջների ակտիվությունը, որոնք պայքարում են քաղցկեղի բջիջների դեմ։


Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է