• Latest news

Ի՞նչ վտանգավոր բաղադրիչներ կարող է պարունակել պաղպաղակը

10 մայիսի, 2022  20:42

Ի՞նչ վտանգավոր բաղադրիչներ կարող է պարունակել պաղպաղակը, Gazeta.Ru-ին պատասխաել է սննդաբան Միխայիլ Գինզբուրգը։

Փորձագետն ընդգծել է, որ խոսքն արմավենու յուղի մասին է։ Բացի այդ, պաղպաղակի մեջ պարունակվող բարձր յուղայնությունը վնասակար է օրգանիզմի համար։

Փորձագետի խոսքով՝ արտադրողները հաճախ ավելացնում են ճարպի զանգվածային բաժինը՝ ավելացնելով անորակ բաղադրիչներ։ Դա կարող է լինել կամ արմավենու յուղ կամ բուսական կրեմ կամ կաթնային ճարպի անալոգ։

«Արմավենու յուղն ամենից հաճախ թաքցվում է նման անունների տակ, այն տրանս ճարպեր է բերում մեր սննդակարգ, դա արագացնում է օրգանիզմում բորբոքային պրոցեսների զարգացումը եւ կարող է նպաստել աթերոսկլերոզի առաջացմանը»,-նշել է սննդաբանը։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը
 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Վստահու՞մ եք արդյոք ժողովրդական բժշկությանը։
Այո, գրեթե միշտ ժողովրդական բժշկությանն եմ դիմում։
Որոշ ճիշտ բաներ ժողովրդական բժշկության մեջ երեւի կան։
Ոչ, միայն գիտահեն բժշկությանն եմ վստահում։