• Latest news

Արդյո՞ք ծովամթերքը ալերգիա առաջացնում է

3 հուլիսի, 2022  21:29

Ցանկացած ծովամթերք՝ հում, խաշած, թթու կամ պահածոյացված, ամենաուժեղ ալերգեն հատկությունն ունի: Այս մասին ասել է «Ամենակարևորի մասին» հաղորդաշարի վարող դոկտոր Տատյանա Շապովալենկոն, հայտնում է Аргументы и факты լրատվականը:

«Ծովախեցգետինները, կաղամարները, ոստրեները հարուստ են սպիտակուցներով, որոնք իմունային համակարգի կողմից ընկալվում են որպես օտար բաղադրիչ եւ առաջացնում ալերգիկ ռեակցիա: Ալերգիա կարող են առաջացնել նաև պահածոների կամ մարինադի սննդային հավելումները»,- պարզաբանել է մասնագետը։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է