Ռուսաստանցի հայտնի էնդոկրինոլոգ Զուխրա Պավլովան իր Telegram-канал-ում թվարկել է այն հիմնական սխալները, որոնք թույլ են տալիս առողջ ապրելակերպի անցած մարդիկ։
«Եթե նախաճաշն սկսեք այդ ըմպելիքով, ապա անմիջապես ֆրուկտոզայի գերազանցող քանակություն կստանաք։ Ֆրուկտոզան շաքար է, որը կարճ ժամանակ անց քաղցի զգացողություն է առաջացնում եւ նպաստում ճարպի կուտակմանը»,- նշել է բժիշկ Պավլովան։
Էնդոկրինոլոգը խորհուրդ է տվել ավելի զգույշ լինել մրգերի օգտագործման հարցում։
Բժիշկ Պավլովան նախաճաշին տապակած խոզի միսն անվանել է իսկական ռումբ գլիկացման վերջնական արդյունքների (ԳՎԱ) պարունակությամբ, որոնք մեծ հարված են հասցնում մեր երիտասարդությանն ու առողջությանը։
«Պատկերացրեք՝ նորմալ մարդը կարող է օրական մոտ 15 հազար միավոր ԳՎԱ յուրացնել։ Իսկ 100 գրամ տապակած խոզի միսը նման 97 հազար միավոր է պարունակում»,- ընդգծել է էնդոկրինոլոգը։
Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում
ամիս
շաբաթ
օր