• Latest news

Ո՞ր մթերքներն են արագացնում նյութափոխանակությունը 50 տարեկանից հետո

15 հուլիսի, 2022  22:30

Տարիքի հետ նյութափոխանակությունը դանդաղում է։ Ուտելու սովորությունների փոփոխությունը կարող է արդյունավետ լինել նույնիսկ 50 տարեկանից հետո նյութափոխանակության պահպանման համար, գրել է Eat This, Not That ամսագիրը:

նյութափոխանակությունը կարող է բարձրացնել չիլի պղպեղի օգտագործումը ուտեստներում, նշել է Լորեն Մանաքերը՝ շեշտելով, որ այստեղ դեր են խաղում պղպեղներում առկա կապսաիցինոիդները:

Ուտելիքների ցանկը համալրում է կոճապղպեղը, որը հակաբորբոքային, հակահիպերտոնիկ հատկություններ ունի: Այս կարող է օգնել քաշի կորստին, ինչը պայմանավորված է նրանով, որ կոճապղպեղը հարուստ է բնական բուսական քիմիական նյութերով, որոնք գործում են որպես հակաօքսիդանտներ:

Մասնագետը առանձնացրել է նաեւ վարսակը, որը օգնում է կուշտ զգալ եւ ավելի շատ ճարպեր այրել օրգանիզմում: Դա պայմանավորված է նրանով, որ առանց կեղեւի վարսակը կայուն օսլայի հիանալի աղբյուր է, որը առողջ մարդկանց բարակ աղիքներում չի մարսվում: Հաստ աղիք մտնելով՝ դիմացկուն օսլան սննդի աղբյուր է դառնում այստեղ ապրող բակտերիաների համար:

Ըստ Մանաքերի՝ նյութափոխանակությանը օգնում է նաեւ դառը շոկոլադը, որը շատ օգտակար է, սակայն՝ չափավոր օգտագործելու դեպքում:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է