Բժիշկ-սննդաբան, թերապեւտ Ելենա Տիխոմիրովան նշել է, թե ինչու արմավի չիրը չի կարելի ուտել անսահմանափակ քանակությամբ, տեղեկացրել է RT-ն։
Արմավների էներգետիկ արժեքը կազմում է 300 կիլոկալորիա 100 գրամի դեպքում, մոտ 70 գրամ ածխաջրեր եւ 2 գրամ սպիտակուց, նշել է մասնագետը։
Ինչպես նշել է սննդաբանը «Իզվեստիա»-ի հարցազրույցում, միջին վիճակագրական կինը քաշը պահելու համար կարող է օրական ուտել մոտ 160 գրամ ածխաջուր, իսկ նիհարելու ժամանակ՝ մոտ 100 գրամ։
«100 գրամ արմավի մեջ կա մոտ 70 գրամ ածխաջուր, ուստի պետք է դրանք ուտել՝ հաշվի առնելով օրական սննդաբաժնի ընդհանուր ածխաջրի պարունակությունը։ Եթե դուք արմավ շատ եք սիրում, կարող եք ընդունել 20-30 գրամից ոչ ավելի»,- նշել է Տիխոմիրովան։
Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում
ամիս
շաբաթ
օր