• Latest news

Ո՞ր սնկերն են նվազեցնում քաղցկեղի առաջացման վտանգը

3 օգոստոսի, 2022  12:25

Քաղցկեղի առաջացման վտանգը նվազեցնելու համար արժե սննդաբաժնում Չինաստանում աճող սնկեր ներառել, այդ թվում եւ ասիական խոհանոցում մեծ տարածում ունեցող շիիտակեն։ Այսպիսի խորհուրդ է տվել էնդոկրինոլոգ Անտոն Պոլյակովը (Ռուսաստան)։

«Вечерняя Москва»-ի հետ զրույցում նա նշել է, որ քաղցկեղի կանխմանը կամ դրա ընթացքը թեթեւացնելուն կարող են օգնել շիիտակե, ռեյշի եւ մեյտակե սնկերը։

Չինական սնկերը, ըստ նրա, բնական բետա-գլյուկան իմունամոդուլյատորներ են պարունակում, որոնք նպաստում են օնկոլոգիական հիվանդությունների կանխարգելմանը։

Պոլյակովն ընդգծել է, որ այս սնկերի մշտական օգտագործումն ամրացնում է իմունիտետը, ինչը թույլ է տալիս օրգանիզմին ավելի լավ պաշտպանվել վիրուսներից, մասնավորապես՝ չորրորդ տեսակի հերպեսից, որը կարող է օնկոլոգիական հիվանդություններ առաջ բերել։

Պոլյակովի կարծիքով՝ պրոֆիլակտիկայի համար բավական է շիիտակեի ու նրա տարատեսակների խտանյութի 1-2 գրամ, իսկ թերապեւտիկ չափաբաժինը կազմում է 5-6 գրամ խտանյութ։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Վստահու՞մ եք արդյոք ժողովրդական բժշկությանը։
Այո, գրեթե միշտ ժողովրդական բժշկությանն եմ դիմում։
Որոշ ճիշտ բաներ ժողովրդական բժշկության մեջ երեւի կան։
Ոչ, միայն գիտահեն բժշկությանն եմ վստահում։