• Latest news

Ո՞ր սնկերն են նվազեցնում քաղցկեղի առաջացման վտանգը

3 օգոստոսի, 2022  12:25

Քաղցկեղի առաջացման վտանգը նվազեցնելու համար արժե սննդաբաժնում Չինաստանում աճող սնկեր ներառել, այդ թվում եւ ասիական խոհանոցում մեծ տարածում ունեցող շիիտակեն։ Այսպիսի խորհուրդ է տվել էնդոկրինոլոգ Անտոն Պոլյակովը (Ռուսաստան)։

«Вечерняя Москва»-ի հետ զրույցում նա նշել է, որ քաղցկեղի կանխմանը կամ դրա ընթացքը թեթեւացնելուն կարող են օգնել շիիտակե, ռեյշի եւ մեյտակե սնկերը։

Չինական սնկերը, ըստ նրա, բնական բետա-գլյուկան իմունամոդուլյատորներ են պարունակում, որոնք նպաստում են օնկոլոգիական հիվանդությունների կանխարգելմանը։

Պոլյակովն ընդգծել է, որ այս սնկերի մշտական օգտագործումն ամրացնում է իմունիտետը, ինչը թույլ է տալիս օրգանիզմին ավելի լավ պաշտպանվել վիրուսներից, մասնավորապես՝ չորրորդ տեսակի հերպեսից, որը կարող է օնկոլոգիական հիվանդություններ առաջ բերել։

Պոլյակովի կարծիքով՝ պրոֆիլակտիկայի համար բավական է շիիտակեի ու նրա տարատեսակների խտանյութի 1-2 գրամ, իսկ թերապեւտիկ չափաբաժինը կազմում է 5-6 գրամ խտանյութ։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է