• Latest news

Ինչպե՞ս հայտնաբերել թաքնված անհանդուրժողականությունը մեղրի նկատմամբ

15 օգոստոսի, 2022  11:27

Շատերն ամեն օր մեղր են օգտագործում՝ չկասկածելով, որ կարող են թաքնված անհանդուրժողականություն ունենալ այդ մթերքի նկատմամբ, Sputnik ռադիոյին տված հարցազրույցում ասել է բժշկական գիտությունների դոկտոր, սննդաբան Մարգարիտա Կորոլյովան։

Նա բացատրել է, որ թաքնված անհանդուրժողականությունը իմունային համակարգի կուտակված արձագանքն է այն մթերքներին, որոնք յուրացնելու համար օրգանիզմը ֆիզիոլոգիական հնարավորություն չունի:

Մասնավորապես, մասնագետի խոսքով, այդպիսի մթերքների օգտագործումը իմունիտետի նվազման եւ տարբեր առողջական խնդիրների է հանգեցնում։

«Եթե մարդն ակնհայտ մաշկային խնդիրներ՝ էկզեմա, պսորիազ, ունի, եթե մարդու օրգանիզմում հեղուկի կուտակում կա՝ վահանաձեւ գեղձի եւ առողջ երիկամների նորմալ գործունեության դեպքում, եթե նրա ճանաչողական ֆունկցիաները զգալիորեն նվազել են, հաճախ գլխացավեր, դեպրեսիա, ցանկացած տեղայնացման աուտոիմուն խնդիրներ են լինում են, խանգարվում է մարսողական համակարգի աշխատանքը, փոխվում է միկրոբիոմի բաղադրությունը, անհրաժեշտ է արյան անալիզ հանձնել՝ մեղրի նկատմամբ թաքնված անհանդուրժողականությունը հայտնաբերելու համար»,- խորհուրդ է տվել Կորոլյովան։

Փորձագետը պարզաբանել է, որ համային ընկալիչները գոհացնելու համար օրական երկու, երբեմն երեք թեյի գդալ մեղրը բավական է, փոխանցում է «Մոսկվա 24»-ը։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել