• Latest news

Որքանո՞վ է առողջարար խնձորը որպես խորտիկ ուտելը

29 սեպտեմբերի, 2022  23:46

Որքանո՞վ է առողջարար խնձորը որպես խորտիկ ուտելը: Ռուս սննդաբան Նատալյա Շչեգլովան պատմել է, թե արդյոք արժե խնձորը որպես խորտիկ ուտել, գրում է MedikForum-ը։

Դրա համար մասնագետն առաջին հերթին առաջարկել է վերլուծել մրգի բաղադրությունը։

«Եկեք մեր պտուղը քայքայենք մոլեկուլների. 100 գ խնձորը պարունակում է 0,3 գ բուսական սպիտակուց (օրգանիզմը չի նկատի), 0,2 գ ճարպ, 11,4 գ ածխաջրեր (եւ սա ագրեսիվ մրգային շաքար է), 2,4 գ բջջանյութ ( քիչ է շաքարավազի նման քանակի համար) եւ 86 գ ջուր»,-պարզաբանել է փորձագետը։

Միանգամայն ընդունելի է օրական մեկ խնձոր ուտելը։ Հատկապես օգտակար է սպիտակուցներով եւ ճարպերով հարուստ կերակուրից հետո խնձոր ուտելը։

Միեւնույն ժամանակ, որպես խորտիկ խնձորը հարցեր է առաջացնում, քանի որ մարմնի համար մոլեկուլային տեսանկյունից դա մաքուր շաքար է։

Այսպիսով, ինչպես եզրակացրել է սննդաբանը, խնձորը՝ որպես խորտիկ, անցանկալի մթերք է, սակայն խորհուրդ է տրվում այն ​​օգտագործել ընթրիքից հետո։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է