Նախկինում շատերը համոզված էին, որ չի կարելի ուտել ժամը 18-ից հետո: Հիմա արդեն հայտնի է, որ երեկոյան կարելի է ուտել, սակայն ամենեւին ոչ բոլոր մթերքները: Ձեզ ենք ներկայացնում մի քանի մթերքներ, որոնք կարելի է ուշ երեկոյան ուտել, եւ որոնք ձեզ չեն գիրացնի:
Ձուկ
Ձուկը հարուստ է ոչ միայն սպիտակուցով, այլեւ Օմեգա-3 ճարպաթթվով, որոնք անոթները մաքրում են խոլեստերինի նստվածքներից, այս պատճառով ձուկը պետք է լինի յուրաքանչյուր մարդու առողջ սննդակարգի մասը: Ձուկ կարելի է ուտել նաեւ երեկոյան, սակայն խորհուրդ չի տրվում այն տապակել, նախընտրելի է եփած կամ գոլորշու վրա պատրաստված ձուկը:
Թռչնամիս
Թռչնամիսը սպիտակուցներ եւ տրիպտոֆան ամինաթթու է պարունակում, որը բարելավում է տրամադրությունը եւ բարձրացնում քնի հորմոն մելատոնինի մակարդակը: Եթե երեկոյան եփած թռչնամիս ուտեք (ցանկալի է՝ կրծքամիս), օրգանիզմն այս ընթրիքը արագ կմարսի, այն ճարպային շերտեր չի առաջացնի:
Բանջարեղեն
Բանջարեղենը մեծ քանակությամբ բջջանյութ եւ քիչ կալորիաներ է պարունակում, իսկ մարսողությունը չի ծանրացնում: Դրանից բացի, բանջարեղենը աղիները մաքրում է՝ ակտիվացնելով ճարպային նյութերի դուրսբերումը: Թարմ կամ եփած/շոգեխաշած բանջարեղենը պետք է ուտել ե՛ւ օրվա ընթացքում, ե՛ւ երեկոյան:
Կեֆիր եւ մածուն
Կեֆիրը եւ մածունը մարսողության համար օգտակար բակտերիաների հոյակապ աղբյուր են:
Կաթ
Կաթը պարունակում է սպիտակուց եւ կալցիում, որոնց համադրությունը նյարդային համակարգը կազդուրում է, ինչպես նաեւ մաշկը երիտասարդացնում: Համարվում է նաեւ, որ տաք կաթն օգնում է արագ քնելուն:
Մասնագետները հիշեցնում են, որ պետք է ընթրել քնից գոնե 3 ժամ առաջ, սակայն դեպի անկողին ուղեւորվելուց առաջ կարելի ձեռքի հետ թեթեւ ուտել: