Ինչո՞վ է վտանգավոր սնյուսը. քաղցկեղ, պարադոնտոզ, տախիկարդիա եւ հիպերտոնիա   

22:38   14 փետրվարի, 2020

Ծխախոտի, մասնավորապես՝ սնյուսի օգտագործումը մեծացնում է բերանի խոռոչի, ենթաստամոքսային գեղձի, կերակրափողի եւ թոքերի քաղցկեղի զարգացման ռիսկը: Բարձր ռիսկային խմբում են դեռահասները, որոնց սիգարներ չեն վաճառում՝ պնդում են Ռոսպոտրեբնադզորի փորձագետները:

RG-ի հաղորդմամբ՝ սնյուսի օգտագործումը կարող է հանգեցնել նաեւ պարադոնտոզի, տախիկարդիայի եւ հիպերտոնիայի:

Մասնագետների խոսքով՝ դրա օգտագործման ժամանակ օրգանիզմ են ներթափանցում 10 անգամ ավելի շատ նիկոտին, քան սովորական սիգարի օգտագործման ժամանակ: Ամենաթունդ սիգար կա 1,5 մգ նիկոտին, այն դեպքում, երբ սնյուսը պարունակում է 22 մգ նիկոտին: Սնյուսից հրաժարվելն ավելի դժվար է: 



© NEWS.am Medicine