Կանաչ թեյի կանոնավոր օգտագործումը նվազեցնում է կրծքագեղձի քաղցկեղի զարգացման ռիսկը. գիտնականներ

12:05   18 փետրվարի, 2020

Կանաչ թեյը նյութ է պարունակում, որը արգելափակում է քաղցկեղի բջիջների աճի համար անհրաժեշտ ֆերմենտը: Այս մասին նշվում է նոր ուսումնասիրության մեջ, որի արդյունքները հրապարակվել են International Journal of Food Science and Nutrition ամսագրում:

«ՌԻԱ Նովոտստի»- ի փոխանցմամբ` գիտնականները կապ են գտել կանաչ թեյի կանոնավոր օգտագործման եւ կրծքագեղձի քաղցկեղի զարգացման ցածր ռիսկի միջեւ: Այսպիսի եզրակացություն է արվել բուսական բաղադրիչների հակաքաղցկեղային հատկությունների 16 ուսումնասիրության վերլուծության արդյունքում:

Պարզվել է, որ կանաչ թեյը էպիգալոկատեխին-3-գալատ (ECGC)` պոլիֆենոլ է պարունակում, որը պայքարում է թթվայնացնող սթրեսի դեմ եւ արգելափակում է ֆերմենտը, որը քաղցկեղի բջիջներին անհրաժեշտ է աճի համար: Սակայն հետաքրքիր է, որ այն դրական արդյունք է ցույց տալիս միայն կրծքի քաղցկեղի հետ կապված: Սակայն շագանակագեղձի, միզապարկի եւ ստամոքսի քաղցկեղի վրա այս միացությունը չի ազդում:

Գիտնականները հորդորում են հաշվի առնել այն փաստը, որ վերլուծվել են ասիացի գիտնականների ուսումնասիրությունները, իսկ Ասիայում օրական մինչեւ տաս բաժակ կանաչ թեյն է համարվում օգտագործման նորմ:



© NEWS.am Medicine