Սխտորն ու կոճապղպեղը վիրուսների դեմ անզոր են․ մասնագետ

09:45   30 հոկտեմբերի, 2020

Սխտորն ու կոճապղպեղը վիրուսների դեմ համարյա սպեղանի են համարվում, բայց իրականում սա պարզապես առասպել է։ Չնայած այս մթերքները շատ օգտակար են չափավոր օգտագործման դեպքում, դրանք ապացուցված հակավիրուսային արդյունավետություն չունեն:

Ինչպես հայտնում է «Նորությունների դաշնային գործակալությունը», իմունոլոգ-ալերգոլոգ Մարինա Ապլետաեւան պնդում է, որ սոխի, սխտորի եւ կոճապղպեղի մեջ, իրոք, կան բավական շատ նյութեր, որոնք ընդունակ են պայքարել մանրէների դեմ: Բայց սա նշանակում է, որ այդ մթերքներն ունեն հակաբակտերիալ, այլ ոչ թե հակավիրուսային հատկություններ: Այս մթերքները հարմար չեն վիրուսներից պաշտպանվելու համար:

Բացի այդ, պետք է հիշել, որ որեւէ դրական արդյունք ստանալու համար մարդիկ պարբերաբար պետք է ոչ շատ քանակությամբ կոճապղպեղ, սոխ եւ սխտոր օգտագործեն: Եթե սննդակարգում դրանց քանակը ավելացնենք, դա կարող է լուրջ խնդիրների հանգեցնել:

Մասնագետի խոսքով՝ եթե կոճապղպեղը չարաշահել, դա կարող է գաստրիտ եւ աղեստամոքսային համակարգի հետ կապված այլ խնդիրներ առաջացնել: Այս բոլոր խնդիրները թուլացնում են իմունային համակարգը, ինչը հատկապես վտանգավոր է, եթե հաշվի առնենք կորոնավիրուսով վարակվելու ռիսկը:



© NEWS.am Medicine