Ո՞ր մթերքներն են մեծացնում քաղցկեղի հավանականությունը

23:32   23 նոյեմբերի, 2020

Հանքային պարարտանյութերով կամ քաղցկեղածին նյութերով աղտոտված սնունդը մեծացնում է քաղցկեղի զարգացման ռիսկը: Այս մասին «Հինգերորդ ալիք»-ին տված հարցազրույցում ասել է ուռուցքաբան Միխայիլ Մյասնյանկինը (Ռուսաստան):

Ըստ նրա` այդպիսի մթերքները բացասաբար են ազդում աղեստամոքսային տրակտի առողջության վրա:

Փորձագետը խորհուրդ է տվել նաեւ ուշադրություն դարձնել սննդի պատրաստման եղանակին, քանի որ նաեւ դրանից է կախված, թե ինչպես սնունդը կազդի առողջության վրա: Մասնավորապես, վտանգավոր է միսը կամ բանջարեղենը տապակել արեւածաղկի ձեթի մեջ. պատրաստման այս եղանակը կերակրատեսակն ավելի քաղցկեղածին է դարձնում: Եվ եթե յուղը մի քանի անգամ օգտագործվում է, ապա դրա մեջ յուրաքանչյուր տապակման հետ քաղցկեղածին նյութեր են սկսում կուտակվել:

Ուռուցքաբանը խորհուրդ է տալիս նաեւ ամբողջովին հանել ալկոհոլային խմիչքները սննդակարգից, քանի որ դրանց օգտագործումը եւս կարող է մեծացնել քաղցկեղի որոշակի տեսակների ռիսկը:



© NEWS.am Medicine