Մարդիկ, ովքեր բաց են թողնում նախաճաշը, կարող են բախվել օրգանիզմի համար անհրաժեշտ կարեւոր տարրերի պակասին, հայտնում են Օհայոյի պետական համալսարանի գիտնականները:
Հետազոտությունը, որը հրապարակվել է Proceedings of the Nutrition Society ամսագրում, ուսումնասիրել է 19.8 տարեկան 30889 ամերիկացու, որոնցից պահանջվում էր 24/7 սննդի ընդունման հաշվետվություններ կազմել:
Ստացված տվյալների վերլուծությունը ցույց է տվել, որ մասնակիցների 15.2 տոկոսը կամ 4924 մարդ հրաժարվում էին նախաճաշից: Փորձագետները հաշվարկել են սննդանյութերի մոտավոր քանակը մարդու համար` հիմնվելով սննդի ընդունման տվյալների վրա: Նրանք արդյունքները համեմատել էին ԱՄՆ Գիտությունների ազգային ակադեմիայի Սննդի եւ սնվելու խորհրդի առաջարկությունների հետ:
Ինչպես պարզվել է, նախաճաշ բաց թողնող մարդիկ ավելի քիչ վիտամիններ էին օգտագործում, քան նրանք, ովքեր պարբերաբար նախաճաշում էին: Ամենաէական տարբերությունը եղել է ֆոլաթթվի, կալցիումի, երկաթի, ինչպես նաեւ B2, B3, C եւ D վիտամինների քանակի մեջ: