Որքանո՞վ է առողջարար խնձորը որպես խորտիկ ուտելը

23:46   29 սեպտեմբերի, 2022

Որքանո՞վ է առողջարար խնձորը որպես խորտիկ ուտելը: Ռուս սննդաբան Նատալյա Շչեգլովան պատմել է, թե արդյոք արժե խնձորը որպես խորտիկ ուտել, գրում է MedikForum-ը։

Դրա համար մասնագետն առաջին հերթին առաջարկել է վերլուծել մրգի բաղադրությունը։

«Եկեք մեր պտուղը քայքայենք մոլեկուլների. 100 գ խնձորը պարունակում է 0,3 գ բուսական սպիտակուց (օրգանիզմը չի նկատի), 0,2 գ ճարպ, 11,4 գ ածխաջրեր (եւ սա ագրեսիվ մրգային շաքար է), 2,4 գ բջջանյութ ( քիչ է շաքարավազի նման քանակի համար) եւ 86 գ ջուր»,-պարզաբանել է փորձագետը։

Միանգամայն ընդունելի է օրական մեկ խնձոր ուտելը։ Հատկապես օգտակար է սպիտակուցներով եւ ճարպերով հարուստ կերակուրից հետո խնձոր ուտելը։

Միեւնույն ժամանակ, որպես խորտիկ խնձորը հարցեր է առաջացնում, քանի որ մարմնի համար մոլեկուլային տեսանկյունից դա մաքուր շաքար է։

Այսպիսով, ինչպես եզրակացրել է սննդաբանը, խնձորը՝ որպես խորտիկ, անցանկալի մթերք է, սակայն խորհուրդ է տրվում այն ​​օգտագործել ընթրիքից հետո։



© NEWS.am Medicine