• Latest news

ԱՄՆ-ի գիտությունների ակադեմիա. Գենետիկորեն փոփոխված մթերքներն անվտանգ են

18 մայիսի, 2016  23:49

Գենետիկորեն փոփոխված սննդամթերքը անվտանգ է մարդու եւ շրջակա միջավայրի համար: Նման եզրակացության են հանգել ԱՄՆ-ի Գիտությունների ազգային ակադեմիայի մասնագետները: 

Նրանց խոսքով, սննդամթերքի գենային ծրագրավորման հետ կապված փորձարկումները չեն հանգեցնում «Ֆրանկենֆուդի» ստեղծման, ինչպես որ դրա հակառակորդներն անվանում են գենափոխված սնունդը: Բնական եւ փոփոխված մթերքների միջեւ սահմանը, գիտնականների խոսքով, լղոզված է, այդ պատճառով նրանք կարգավորիչներին խորհուրդ են տալիս ուշադրություն դարձնել վերջնական արտադրանքի որակին, ոչ թե նրա բաղկացուցիչ մասերին:  

ԱՄՆ-ի Ազգային ակադեմիայի մասնագետները համարում են, որ գենետիկական փոփոխություն կրած սննդամթերքի հատուկ ապրանքանշումը կարող է պահանջվել ոչ թե սպառողների անվտանգության նպատակով, այլ որպես տեղեկություն  «Made in America» («Արտադրված է Ամերիկայում») պիտակների նման:

Հիշեցնենք, որ 2012-ին գենետիկորեն փոփոխված բույսերի վնասի մասին տվյալները հերքել է նաեւ Սննդամթերքի անվտանգության եվրոպական գործակալությունը    (EFSA):

Այնուամենայնիվ, Pew Research 2015 սոցհարցման տվյալներով,  ամերիկացիների 57 տոկոսը գենետիկորեն փոփոխված մթերքները վտանգավոր է համարում:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է