• Latest news

Ի՞նչ մրգեր եւ բանջարեղեն պետք է ավելացնել սննդակարգում մինչեւ ձմռան վերջ

23 փետրվարի, 2022  13:40

Ի՞նչ մրգեր եւ բանջարեղեն պետք է ավելացնել սննդակարգում մինչեւ ձմռան ավարտը։ Այս մասին կարծիք է հայտնել թերապեւտ, սննդաբան Յուլիա Պիգարեւան (Ռուսաստան)։

«Прайм»-ի հետ զրույցում նա ասել է, որ սեզոնային բանջարեղենն ավելի օգտակար հատկություններ ունի, քան ոչ սեզոնայինը։ Օրինակ՝ կարտոֆիլն ավելի շատ ածխաջրեր է պարունակում, քան լոլիկը՝ համապատասխանաբար 17 գրամ եւ 3,2 գրամ։

Մասնագետի խոսքով՝ խորհուրդ է տրվում մինչեւ ձմռան վերջ ուտել խնձոր, ճակնդեղ, կարտոֆիլ եւ գազար։ Կարող եք նաեւ ուտել ջերմոցային լոլիկ եւ վարունգ։ Բացի այդ, սննդաբանը խորհուրդ է տալիս աշուն-ձմեռ ժամանակահատվածում վիտամիններ ընդունել։

«Որպես կանոն մենք չենք կարողանում սննդից ստանալ մեզ անհրաժեշտ բոլոր վիտամիններն ու հանքանյութերը, ուստի ավելի լավ է դրանք լրացնել: Կարող եք ընտրել մուլտիվիտամինային համալիր, բայց նախ պետք է խորհրդակցել բժշկի հետ»,- ասել է մասնագետը։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է