• Latest news

Ո՞րն է քաղցր եւ աղի մթերքների անդիմադրելի պահանջի պատճառը

5 մարտի, 2022  10:47

Քաղցր կամ աղի մթերքների պահանջի պատճառը հաճախ որոշակի միկրոէլեմենտների պակասն է: Նման կարծիք է հայտնել սննդաբան Լի Հոլմսը (Ավստրալիա)։

«Երբեմն մենք օրգանիզմին չենք տալիս այն, ինչ անհրաժեշտ է,- ասել է մասնագետը։- Ուստի այն հանում է պաստառներն ու ցույց է կազմակերպում»։

Շոկոլադի, ընկույզների կամ լոբազգիների հանդեպ ձգտումը սովորաբար վկայում է մագնեզիումի պակասի մասին, գրում է Daily Mail-ը: Քաղցրավենիք ուտելու ցանկությունը կարող է առաջանալ ցինկի, քրոմի, երկաթի, կալցիումի եւ մագնեզիումի պակասից։

Աղի մթերքների պահանջը կարող է կապված լինել էլեկտրոլիտների դիսբալանսի հետ: Մսի պահանջ սովորաբար կա, երբ օրգանիզմը երկաթի պակաս է զգում, իսկ գազավորված ջրի պահանջ՝ երբ կալցիումի պակաս կա։

Սննդաբանը կարծում է, որ անառողջ սննդի նկատմամբ հակումներին տրվելը վատ գաղափար է, քանի որ միկրոտարրերի պակասը լրացնելու նաեւ առողջարար միջոցներ կան: Օրինակ՝ գազավորված ըմպելիքների փոխարեն, ըստ մասնագետի, ավելի լավ է կաթ խմել եւ սալոր, բրոկոլի կամ կալցիում պարունակող այլ մթերքներ ուտել։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է