Ո՞ր մթերքներն են հարուստ կալցիումով, ֆոլաթթվով, յոդով եւ երկաթով

27 օգոստոսի, 2017  12:39

Նախաճաշը բաց թողնող երեխաները, որպես կանոն, ավելի թույլ առողջություն ունեն, քան նրանք, որոնք կանոնավոր կերպով նախաճաշում են, քանի որ նրանց օրգանիզմը անհրաժեշտ քանակությամբ սնուցող նյութեր է ստանում, այդ թվում՝ կալցիում, ֆոլաթթու, յոդ եւ երկաթ:

Ո՞ր մթերքներն են այս նյութերով հարուստ:

Կալցիումի լավ աղբյուրներ են՝

կաթը

պանիրը

յոգուրտը:

Երկաթի լավ աղբյուրներ են՝

կարմիր միսը

ձկնեղենը

թռչնամիսը:

Ֆոլաթթվի լավ աղբյուրներ են՝

սպանախը

բրոկոլին

ծնեբեկը:

Յոդի լավ աղբյուրներ են՝

թյունոսը

սաղմոնը

ծովախեցգետինը:

Մասնագետներն այս մթերքները կանոնավոր կերպով օգտագործելու խորհուրդ են տալիս ինչպես երեխաներին, այնպես էլ մեծահասակներին: Դրանց մեջ պարունակվող սնուցող նյութերը կօգնեն ամրացնել երեխաների ոսկորները, բարելավել մետաբոլիզմը եւ ուղեղի աշխատանքը: Իսկ մեծահասակներին դրանք կօգնեն պահպանել ոսկորների եւ ամբողջ օրգանիզմի առողջությունը:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում