• Latest news

Ինչո՞ւ է դեպրեսիայի ժամանակ սեւ շոկոլադ ուտելն օգտակար

2 օգոստոսի, 2019  09:37

Սեւ շոկոլադի սիրահարները ավելի քիչ են ենթակա դեպրեսիայի:

Լոնդոնի Համալսարանական քոլեջի մասնագետները հետազոտության շրջանակում 13 հազար մարդու շրջանում հարցում են անցկացրել շոկոլադի գործածման եւ դեպրեսիայի ախտանշանների առկայության վերաբերյալ: Պարզվել է, որ սեւ շոկոլադի սիրահարները հազվադեպ են հայտնել դեպրեսիայի որեւէ կլինիկական դրսեւորման մասին: Ուշագրավ է, որ նման պատկեր չի նկատվել կաթնային կամ սպիտակ շոկոլադ գործածողների շրջանում:

Մասնագետներն ուշադրություն են հրավիրում այն փաստի վրա, որ շոկոլադի մեջ պարունակվում են մի շարք հոգեակտիվ բաղադրիչներ, այդ թվում՝ անանդամինի նմանակներ, որոնք կանաբինոիդների նման էյֆորիա են առաջացնում: Դրանից բացի, շոկոլադի մեջ պարունակվում է ֆենիլէթիլամին, որի ածանցյալները համարվում են հոգեմետներ եւ խթանիչներ:

Հետաքրքիր մանրամասն. դեպրեսիայի ժամանակ մարդը շոկոլադ քիչ է գործածում, քանի որ նվազում է քաղցրի հանդեպ ձգտումը:

Հետազոտության արդյունքները հրապարակվել են Depression and Anxiety ամսագրում:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է