• Latest news

Ո՞ր բանջարեղենը կարող է քաղցկեղ առաջացնել

1 փետրվարի, 2022  09:41

Պահածոյացված բանջարեղենը, որը չի պարունակում օսլա, մեծացնում է քաղցկեղի առաջացման վտանգը։ Այս մասին նախազգուշացնում են Քաղցկեղի հետազոտության համաշխարհային հիմնադրամի մասնագետները, գրում է Express-ը։

Մթերքները պահպանվում են այնպես, որ դրանք ավելի դանդաղ են փչանում, բայց, միեւնույն ժամանակ, պահպանում են իրենց սննդարար հատկություններն ու համը։ Պահպանման համար արտադրանքին աղ եւ թթու է ավելացվում:

Բայց խնդիրն այն է, որ աղի բարձր պարունակությունը փոխում է լորձի մածուցիկությունը, որը պաշտպանում է ստամոքսի պատերը, ինչպես նաեւ մեծացնում է նիտրոզո խումբ պարունակող միացությունների արտադրությունը: Աղի չափից ավելի օգտագործումը կարող է բջիջների առաջնային վնասման հանգեցնել, իսկ արդյունքում՝ քաղցկեղի, նախազգուշացնում են գիտնականները։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է