• Latest news

Բնական սննդային հավելումները միշտ չէ, որ սինթետիկներից գերադասելի են. The Conversation

10 ապրիլի, 2024  20:12

Սննդային հավելումների և վիտամինների «բնամթերքով» կամ «բնական» բնորոշումները չեն վկայում դրանց փաստացի օգտակարության մասին: Արտադրանքի նման բնութագրերը ծառայում են իբրև տարածված մարքեթինգային հնարք:

Դրա մասին The Conversation-ին պատմել է Ջորջ Վաշինգտոնի համալսարանի գիտաշխատող, բժշկական գիտությունների թեկնածու Քեթի Սուլետան:

Նրա համոզմամբ՝ սննդային հավելումների և վիտամինների արտադրողներից շատերը ներկայում «բնական ծագում» եզրույթը գործածում են՝ իրենց արտադրանքն ավելի գրավիչ դարձնելու միտումով:

 «Նման բնութագրերը սպառողների գիտակցությունում ​​թյուր պատկերացում են ձևավորում, թե «բնական» ամեն ինչ օգտակար է առողջության համար, իսկ արհեստականը, սինթետիկը՝ վնասակար»,- նշել է գիտնականը։ Նա հավելել է, որ սպառողների կողմնակալության պատճառով դա արտադրողներին հնավորություն է ընձեռում «բնական» հորջորջվող կենսաբանորեն ակտիվ հավելումների վաճառքն ավելի հաջող իրականացնել:

Սակայն, վիտամինների և սննդի այլ բաղադրիչների սինթետիկ նմանօրինակների կիրառումը երբեմն անհրաժեշտ է արտադրանքի իրական սպառողական հատկությունները բարելավելու համար: Բացի դրանից, գիտականորեն ապացուցված չէ, որ արհեստական ​​հումքը վնասակար է առողջության համար։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է