• Latest news

Հացը սառնարանում պահելն այն ավելի առողջ է դարձնում. The Conversation

30 ապրիլի, 2024  17:37

Հացը սառնարանում պահելը պահպանում է դրա օգտակարությունը, քանի որ ջերմաստիճանն ազդում է օսլայի կենսամատչելիության և արյան շաքարի մակարդակի վրա, գրում է The Conversation-ը։

Թխվելիս օսլան վերածվում է կիսապինդ գելի, որն ավելի հեշտ է ներծծվում օրգանիզմի կողմից։ Այնուամենայնիվ, երբ հացը սառչում է, գելը նորից կարծրանում է, ինչը բջիջների համար դժվարացնում է իր մեջ պարունակվող գլյուկոզայի հասանելիությունը:

Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ սառնարանում հաց պահելը կարող է կանխել արյան շաքարի և ինսուլինի բարձրացումները՝ նվազեցնելով նյութափոխանակության խանգարումների և սրտանոթային հիվանդությունների ռիսկը:

Հացը հալեցնելու և տապակելու մեթոդները, ինչպիսիք են միկրոալիքային վառարանը, տոստերը կամ թավայի օգտագործումը, կարող են նաև նվազեցնել գլյուկոզայի մակարդակը մարմնում: Հատկապես արդյունավետ է հացը սառեցնելը, հալեցնելը, ապա տապակելը, ինչը կարող է հանգեցնել գլյուկոզայի մակարդակի նվազմանը փորձի մասնակիցների մինչև 39%-ի մոտ:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է