Ինչպե՞ս ընտրել առողջության համար ամենաօգտակար ձկնեղենը

26 ապրիլի, 2015  14:41

Սրտաբանները պնդում են, որ այսպես կոչված միջերկրածովյան դիետան, որի հիմքում ձկնեղենն է, մրգերը, բանջարեղենը եւ ոչ յուղոտ թռչնամիսը, առավել օգտակար է սրտի համար:

Քլիվլենդի կլինիկայի դիետոլոգ Ջուլիա Զումպանոն կպատմի, ինչպես ընտրել օգտակար ձուկ:

Դիետոլոգի խոսքով՝ Միջերկրածովյան սննդակարգում կարմիր մսի փոխարեն օգտագործվում է ձկնեղեն ու անյուղ թռչնամիս: Սակայն սրտի համար ձկնեղենը շատ ավելի օգտակար է, քան թռչնամիսը՝ չնայած նրան, որ ամեն ինչ, իհարկե, կախված էձկնեղենի տեսակից:

Ջուլիա Զումպանոն նշում է, որ առավել օգտակար է օմեգա-3 ճարպաթթվով հարուստ ձկնեղենը:

Այս ճարպաթթուները նվազեցնում են զարկերակային ճնշումն ու մեղմում այտուցվածությունը:

Սպիտակ մսով ձկնեղենը նույնպես օգտակար է, քանի որ խոլեստերինի ցածր մակարդակ ունի :

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում