Շոկոլադի ամենօրյա օգտագործումը նվազեցնում է դիաբետի եւ սրտանոթային հիվանդությունների զարգացման ռիսկը, պնդում են Ուորիքյան համալսարանի Բժշկական դպրոցի գիտնականները:
Նրանք այդ փաստը հաստատել են 18-ից 69 տարեկան ավելի քան հազար մարդու մասնակցությամբ փորձարկման ընթացքում: Կամավորների կեսը քաղցրավենիքի քսանհինգական գրամ էր օգտագործում, մյուս կեսն իրեն սահմանափակում էր այդ հարցում:
Դիտարկումների արդյունքում գիտնականները պարզել են, որ շոկոլադի սիրահարների մոտ լյարդը եւ սրտանոթային համակարգն ամենից լավ էին աշխատում:
Միաժամանակ մասնագետները զգուշացնում են, որ օգտակար է միայն դառը շոկոլադը, մինչդեռ սպիտակը կամ կաթնայինը նման էֆեկտ չեն տալիս: Հոդվածը հրապարակվել է British Journal of Nutrition ամսագրում:
Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում
ամիս
շաբաթ
օր