Հավանեք մեր էջը ֆեյսբուքում

 
  • Սննդակարգ

Բացասական կալորիականությամբ սննդամթերք՝ առասպելներ ու իրականություն

Բացասական կալորիականությամբ սննդամթերք՝ առասպելներ ու իրականություն

Այսպիսով, բացասական կալորիականություն հասկացությունը բավականին հարաբերական է։ Պարզ ասած, այն սննդամթերքը,որն ունի բացասական կալորիականություն, բուսական ծագման սովորական ցածր կալորիական սնունդն է...

Ֆիզկուլտուրան եւ սննդակարգն ավելացնում են քաղցկեղով հիվանդների կյանքի տեւողությունը

Ֆիզկուլտուրան եւ սննդակարգն ավելացնում են քաղցկեղով հիվանդների կյանքի տեւողությունը

Այն հիվանդների շրջանում, որոնք ուշադրություն են դարձնում կանոնավոր ֆիզիկական ակտիվությանը, պտուղ-բանջարեղեն շատ են ուտում, վաղաժամ մահվան հավանականությունը 42 տոկոսով կրճատվում է...

Մոր արգանդում տարած սթրեսը կարող է աղջիկների մոտ շատակերության պատճառ դառնալ

Մոր արգանդում տարած սթրեսը կարող է աղջիկների մոտ շատակերության պատճառ դառնալ

Կոմպուլսիվ շատակերությունը բնութագրական է նրանով, որ մարդը կորցնում է վերահսկողությունը իր սննդային սովորությունների նկատմամբ ու պարբերաբար ուտում մեծ քանակության սնունդ՝ նույնիսկ եթե քաղցած չէ...

Սննդի մեջ միջատների գործածումը կփրկի մոլորակը

Սննդի մեջ միջատների գործածումը կփրկի մոլորակը

Վերլուծելով ՄԱԿ-ի պարենամթերային ու գյուղատնտեսական կազմակերպության տվյալները՝ գիտնականները համեմատել են մսի ու սննդի այլընտրանքային աղբյուրների արտադրության ազդեցությունը շրջակա միջավայրի վրա։ Դա առաջին նմանատիպ հետազոտությունն է...

4 սննդակարգ, որոնք շատ վտանգավոր են առողջության ու հոգեկանի համար

4 սննդակարգ, որոնք շատ վտանգավոր են առողջության ու հոգեկանի համար

Ձեր ուշադրությանն ենք ներկայացնում մի քանի սննդակարգ, որոնք գիտնականների կարծիքով կարող են վատացնել մարդկանց ինքնազգացողությունը, դառնալ բուլիմիայի ու անորեքսիայի պատճառ, նաեւ առաջացնել հոգեկան ծանր հետեւանքներ, այդ թվում դեպրեսիա...

Ցածրկալորիական քաղցրացնող նյութերը ճարպակալում են առաջացնում. հետազոտություն

Ցածրկալորիական քաղցրացնող նյութերը ճարպակալում են առաջացնում. հետազոտություն

Քաղցրացնող նման նյութեր օգտագործելիս մարդիկ դադարում են վերահսկել օգտագործվող քաղցրի քանակը: Արդյունքում սկսում են մշտապես սնունդի մեջ նման մթերքներ օգտագործել, ինչը նպաստում է ճարպի կուտակմանը...

Ֆրուկտոզը սովորական շաքարավազի առավել վտանգավոր եւ վնասակար այլընտրանքն է. գիտնականներ

Ֆրուկտոզը սովորական շաքարավազի առավել վտանգավոր եւ վնասակար այլընտրանքն է. գիտնականներ

Մրգերում եւ բանջարեղենում առկա ֆրուկտոզն անվտանգ է առողջության համար, սակայն ըմպելիքների եւ քաղցրավենիքի ֆրուկտոզը բարձրացնում է շաքարախտի, սիրտ-անոթային հիվանդությունների...

Միջերկրածովյան սննդակարգը կօգնի կանխել երեխաների հիպերակտիվության ախտանիշը

Միջերկրածովյան սննդակարգը կօգնի կանխել երեխաների հիպերակտիվության ախտանիշը

Միջերկրածովյան սննդակարգը նախատեսում է մեծ քանակով բանջարեղենի, մրգերի, ընկուզեղենի, լոբազգիների, հատիկաբույսերի, ձիթապտղի յուղի օգտագործում, ձկնեղենի, գինու, կաթնամթերքի չափավոր օգտագործում եւ մսի սահմանափակ օգտագործում…

Սնկերը տարեց մարդկանց կարող են պաշտպանել դեմենցիայից. գիտնականներ

Սնկերը տարեց մարդկանց կարող են պաշտպանել դեմենցիայից. գիտնականներ

Նրանք նաեւ հայտնաբերել են, որ սնկերը բիոակտիվ տարրեր են պարունակում, որոնք էական դեր են խաղում նյարդադեգեներատիվ գործընթացների զարգացման արագությունը կրճատելու եւ ուղեղում բորբոքային գործընթացների զարգացումը կանխելու համար...

Նիհարել ցանկացողներին խորհուրդ է տրվում երեկոյան ժամը 5-ից մինչեւ առավոտյան 8-ը ոչինչ չուտել

Նիհարել ցանկացողներին խորհուրդ է տրվում երեկոյան ժամը 5-ից մինչեւ առավոտյան 8-ը ոչինչ չուտել

Պարզվել է, որ եթե մարդիկ երեկոյից սկսած ոչինչ չեն ուտում, ավելի երկար են ապրում, ավելի բարեկազմ իրան են ունենում եւ շատ ավելի հազվադեպ են հիվանդանում, քան նրանք, ովքեր վարժվել են ուշ երեկոյան ուտելուն…

Ամանորյա «դելիկատեսները» պետք է ուտել ամբողջ տարվա ընթացքում. մասնագետ

Ամանորյա «դելիկատեսները» պետք է ուտել ամբողջ տարվա ընթացքում. մասնագետ

Եթե ամանորյա ճաշատեսակները մարդու համար ամենասովորական ճաշատեսակ են դառնում, որոնք կարելի մշտապես ուտել, նա սկսում է ամանորյա տոներից ավելի մեծ հաճույք ստանալ եւ դրա մեջ շատ ավելին տեսնել, քան համեղ ուտեստներ ուտելու հնարավորությունը…

Մագնիումը նվազեցնում է սրտային հիվանդությունների եւ շաքարախտի առաջացման հավանականությունը. հետազոտություն

Մագնիումը նվազեցնում է սրտային հիվանդությունների եւ շաքարախտի առաջացման հավանականությունը. հետազոտություն

Ամենօրյա սննդակարգում մագնիումի մակարդակը 100 միլիգրամով ավելացնելը հանգեցրել է 7 տոկոսով կաթվածի առաջացման հավանականության նվազման, իսկ տիպ 2 շաքարախտի առաջացման հավանականությունը նվազել է 19 տոկոսով…

Քաղցկեղով հիվանդներն ինչո՞ւ չպետք է շոկոլադ ուտեն

Քաղցկեղով հիվանդներն ինչո՞ւ չպետք է շոկոլադ ուտեն

Քաղցկեղային հիվանդությունների դեմ բուժվող հիվանդներին խորհուրդ է տրվում խուսափել շոկոլադի օգտագործումից, քանի որ այն այնպիսի բաղադրամասեր է պարունակում, որոնք նպաստում են օրգանիզմում ուռուցքի տարածմանը…

  • Տեսանյութեր
 
  • Արխիվ
 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ինչպե՞ս կարելի է իմանալ, որ մարդը ՄԻԱՎ-վարակ ունի:
1. ՄԻԱՎ-ով մարդը մշտապես հոգնածություն եւ քնկոտություն է զգում:
2. ՄԻԱՎ-ով մարդու մազերը ավելի վաղ են սպիտակում, քան մյուս մարդկանց դեպքում:
3. Եթե մարդու մոտ առկա է ՄԻԱՎ, դա նրա արտաքինից է երեւում:
4. ՄԻԱՎ-ի առկայության կամ բացակայության մասին կարելի է իմանալ միայն հատուկ անալիզ հանձնելուց հետո:
5. ՄԻԱՎ-ով տառապող մարդու մարմնին կապուտկները հեշտ են առաջանում: