• Սննդակարգ

Հնարավո՞ր է Թուրքիայից ներմուծված լոլիկը տարբերակել

Հնարավո՞ր է Թուրքիայից ներմուծված լոլիկը տարբերակել

Ավելին՝ ինչպես նշեց մասնագետը, տեղական լոլիկը սովորաբար բավականին արագ է փչանում՝ մի քանի օրից այն արդեն փափկում է եւ բորբոսնում: Իսկ ներմուծվածները արտաքուստ գրեթե չեն փոխվում, քանի որ քիմիկատներով են մշակվել եւ շատ ավելի ուշ են փչանում...

Ո՞ր մթերքներն են հարուստ կալցիումով, ֆոլաթթվով, յոդով եւ երկաթով

Ո՞ր մթերքներն են հարուստ կալցիումով, ֆոլաթթվով, յոդով եւ երկաթով

Նախաճաշը բաց թողնող երեխաները, որպես կանոն, ավելի թույլ առողջություն ունեն, քան նրանք, որոնք կանոնավոր կերպով նախաճաշում են, քանի որ նրանց օրգանիզմը անհրաժեշտ քանակությամբ սնուցող նյութեր է ստանում...

Հղիության ընթացքում մսի ոչ չափավոր օգտագործումը կապված է երեխայի մոտ շիզոֆրենիայի առաջացման հավանականության հետ

Հղիության ընթացքում մսի ոչ չափավոր օգտագործումը կապված է երեխայի մոտ շիզոֆրենիայի առաջացման հավանականության հետ

Մետիոնինի պակասը երեխաների մոտ առաջացնում է լյարդի վնասում, մկանային զանգվածի եւ ճարպի կորուստ, թուլություն, քրոնիկական հոգնածություն եւ աճի դանդաղում...

Հղիության ժամանակ կնոջ սննդակարգը կարող է ազդել ապագա երեխայի հոգեկան վիճակի վրա

Հղիության ժամանակ կնոջ սննդակարգը կարող է ազդել ապագա երեխայի հոգեկան վիճակի վրա

Մեծ քանակությամբ ճարպեր պարունակող սննդակարգը կարող է ոչ միայն կնոջ մոտ առողջական խնդիրներ առաջացնել հղիության ժամանակ, այլեւ կարող է ազդել ապագա երեխայի ուղեղի եւ էնդոկրին համակարգի վրա...

Բացասական կալորիականությամբ սննդամթերք՝ առասպելներ ու իրականություն

Բացասական կալորիականությամբ սննդամթերք՝ առասպելներ ու իրականություն

Այսպիսով, բացասական կալորիականություն հասկացությունը բավականին հարաբերական է։ Պարզ ասած, այն սննդամթերքը,որն ունի բացասական կալորիականություն, բուսական ծագման սովորական ցածր կալորիական սնունդն է...

Ֆիզկուլտուրան եւ սննդակարգն ավելացնում են քաղցկեղով հիվանդների կյանքի տեւողությունը

Ֆիզկուլտուրան եւ սննդակարգն ավելացնում են քաղցկեղով հիվանդների կյանքի տեւողությունը

Այն հիվանդների շրջանում, որոնք ուշադրություն են դարձնում կանոնավոր ֆիզիկական ակտիվությանը, պտուղ-բանջարեղեն շատ են ուտում, վաղաժամ մահվան հավանականությունը 42 տոկոսով կրճատվում է...

Մոր արգանդում տարած սթրեսը կարող է աղջիկների մոտ շատակերության պատճառ դառնալ

Մոր արգանդում տարած սթրեսը կարող է աղջիկների մոտ շատակերության պատճառ դառնալ

Կոմպուլսիվ շատակերությունը բնութագրական է նրանով, որ մարդը կորցնում է վերահսկողությունը իր սննդային սովորությունների նկատմամբ ու պարբերաբար ուտում մեծ քանակության սնունդ՝ նույնիսկ եթե քաղցած չէ...

Սննդի մեջ միջատների գործածումը կփրկի մոլորակը

Սննդի մեջ միջատների գործածումը կփրկի մոլորակը

Վերլուծելով ՄԱԿ-ի պարենամթերային ու գյուղատնտեսական կազմակերպության տվյալները՝ գիտնականները համեմատել են մսի ու սննդի այլընտրանքային աղբյուրների արտադրության ազդեցությունը շրջակա միջավայրի վրա։ Դա առաջին նմանատիպ հետազոտությունն է...

4 սննդակարգ, որոնք շատ վտանգավոր են առողջության ու հոգեկանի համար

4 սննդակարգ, որոնք շատ վտանգավոր են առողջության ու հոգեկանի համար

Ձեր ուշադրությանն ենք ներկայացնում մի քանի սննդակարգ, որոնք գիտնականների կարծիքով կարող են վատացնել մարդկանց ինքնազգացողությունը, դառնալ բուլիմիայի ու անորեքսիայի պատճառ, նաեւ առաջացնել հոգեկան ծանր հետեւանքներ, այդ թվում դեպրեսիա...

Ցածրկալորիական քաղցրացնող նյութերը ճարպակալում են առաջացնում. հետազոտություն

Ցածրկալորիական քաղցրացնող նյութերը ճարպակալում են առաջացնում. հետազոտություն

Քաղցրացնող նման նյութեր օգտագործելիս մարդիկ դադարում են վերահսկել օգտագործվող քաղցրի քանակը: Արդյունքում սկսում են մշտապես սնունդի մեջ նման մթերքներ օգտագործել, ինչը նպաստում է ճարպի կուտակմանը...

Ֆրուկտոզը սովորական շաքարավազի առավել վտանգավոր եւ վնասակար այլընտրանքն է. գիտնականներ

Ֆրուկտոզը սովորական շաքարավազի առավել վտանգավոր եւ վնասակար այլընտրանքն է. գիտնականներ

Մրգերում եւ բանջարեղենում առկա ֆրուկտոզն անվտանգ է առողջության համար, սակայն ըմպելիքների եւ քաղցրավենիքի ֆրուկտոզը բարձրացնում է շաքարախտի, սիրտ-անոթային հիվանդությունների...

Միջերկրածովյան սննդակարգը կօգնի կանխել երեխաների հիպերակտիվության ախտանիշը

Միջերկրածովյան սննդակարգը կօգնի կանխել երեխաների հիպերակտիվության ախտանիշը

Միջերկրածովյան սննդակարգը նախատեսում է մեծ քանակով բանջարեղենի, մրգերի, ընկուզեղենի, լոբազգիների, հատիկաբույսերի, ձիթապտղի յուղի օգտագործում, ձկնեղենի, գինու, կաթնամթերքի չափավոր օգտագործում եւ մսի սահմանափակ օգտագործում…

  • Տեսանյութեր
 
  • Արխիվ
 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ինչպե՞ս կարելի է իմանալ, որ մարդը ՄԻԱՎ-վարակ ունի:
1. ՄԻԱՎ-ով մարդը մշտապես հոգնածություն եւ քնկոտություն է զգում:
2. ՄԻԱՎ-ով մարդու մազերը ավելի վաղ են սպիտակում, քան մյուս մարդկանց դեպքում:
3. Եթե մարդու մոտ առկա է ՄԻԱՎ, դա նրա արտաքինից է երեւում:
4. ՄԻԱՎ-ի առկայության կամ բացակայության մասին կարելի է իմանալ միայն հատուկ անալիզ հանձնելուց հետո:
5. ՄԻԱՎ-ով տառապող մարդու մարմնին կապուտկները հեշտ են առաջանում: