• Սննդակարգ

Ցածրկալորիական սննդակարգը տղամարդկանց համար ավելի օգտակար է, քան կանանց

Ցածրկալորիական սննդակարգը տղամարդկանց համար ավելի օգտակար է, քան կանանց

Մասնագետները նշում են, թե սա չի նշանակում, որ կանայք պետք է հրաժարվեն ցածրկալորիական սննդակարգից: Սակայն կանայք պետք է հասկանան, որ իրենց սննդակարգը պետք է առավելագույնս բազմազան լինի...

Ցածրորակ հավի մսի հետ կապված իրավիճակը շարունակում է անորոշ մնալ

Ցածրորակ հավի մսի հետ կապված իրավիճակը շարունակում է անորոշ մնալ

Անբարեխիղճ ներմուծողների եւ վաճառողների պատճառով տեխնիկական հավի միսը առանց որեւէ պիտակավորման բաց վաճառվում է սուպերմարկետներում եւ արագ սննդի կետերում, հիմնականում՝ ֆարշի տեսքով: Ստացվում է, որ վերջնական սպառողը տեղեկացված չէ վաճառվող ապրանքների իրական որակի մասին...

Վաղ ընթրիքը նվազեցնում է քաղցկեղային ուռուցքների զարգացման հավանականությունը․ հետազոտություն

Վաղ ընթրիքը նվազեցնում է քաղցկեղային ուռուցքների զարգացման հավանականությունը․ հետազոտություն

Այն մարդկանց շրջանում, ովքեր շուտ ժամի են ընթրում, վերոնշյալ ուռուցքների զարգացման հավանականությունը 20 տոկոսով փոքր է նրանց համեմատ, ովքեր ընթրում են երեկոյան ժամը տասից հետո…

Սննդակարգի փոքր խախտումները օգնում են նիհարելուն

Սննդակարգի փոքր խախտումները օգնում են նիհարելուն

Հետազոտությունը, որը հրապարակվել է Journal of Consumer Psychology ամսագրում, ցույց է տվել, որ մարդիկ, որոնք շաբաթական մեկ անգամ շեղվում են սովորական սննդակարգից, նույնքան ավելորդ քաշ էին կորցնում, որքան նրանք, ովքեր խստորեն պահպանում էին սննդակարգը...

«Առանց գլյուտենի» շատ մթերքներ իրականում գլյուտեն պարունակում են. հետազոտություն

«Առանց գլյուտենի» շատ մթերքներ իրականում գլյուտեն պարունակում են. հետազոտություն

Հետազոտության հեղինակների խոսքով՝ ցելիակիայով հիվանդների մոտ կարող են ախտանշաններն արտահայտվել ոչ ամեն անգամ գլյուտենի հետ շփվելիս, սակայն ամեն անգամ տեղի է ունենում օրգանների վնասում...

Ճաշացանկում ծովամթերքներ ընդգրկելը դրական է ազդում ֆերտիլության վրա․ հետազոտություն

Ճաշացանկում ծովամթերքներ ընդգրկելը դրական է ազդում ֆերտիլության վրա․ հետազոտություն

500 զույգի մասնակցությամբ նրանց հետազոտությունը ցույց է տվել, որ մեկ տարվա ընթացքում երեխա բեղմնավորելու հավանականությունը նրանց շրջանում, ովքեր ամեն շաբաթ մեծ քանակությամբ ծովամթերք են գործածել, ավելի բարձր է եղել…

Նախաճաշին նարինջի հյութ խմող երեխաները ավելի հաճախ են տառապում ճարպակալումով

Նախաճաշին նարինջի հյութ խմող երեխաները ավելի հաճախ են տառապում ճարպակալումով

Ըստ նրանց հետազոտության՝ առավոտյան նարինջի հյութ խմող երեխաները մեկուկես անգամ ավելի հաճախ են ունենում ավելորդ քաշ կամ ճարպակալում՝ այն հասակակիցների համեմատ, որոնք հյութեր չեն խմում...

Ցածր ածխաջրային սննդակարգն օգտակար է 1-ին տիպի դիաբետով մարդկանց համար․ հետազոտություն

Ցածր ածխաջրային սննդակարգն օգտակար է 1-ին տիպի դիաբետով մարդկանց համար․ հետազոտություն

Ցածր ածխաջրային սննդակարգեր նախընտրած կամավորներին ինսուլինի ավելի փոքր չափաբաժին է պահանջվել (օրական միջինը 0․40 միավոր մարմնի մեկ կիլոգրամ զանգվածի համար), քան մյուս մասնակիցներին...

Մսից հրաժարվելը կարող է կանխել յուրաքանչյուր երրորդ վաղաժամ մահը

Մսից հրաժարվելը կարող է կանխել յուրաքանչյուր երրորդ վաղաժամ մահը

Հետազոտողները նախկինում էլ են ապացուցել, որ բուսական սննդակարգը կապակցված է քրոնիկ հիվանդությունների ռիսկի նվազման հետ, քանի որ դրա երկրպագուները քիչ քանակությամբ հագեցած ճարպ ու խոլեստերին են գործածում...

Միջերկրածովյան դիետան նպաստում է աղիքներում օգտակար մանրէների ավելացմանը. ուսումնասիրություն

Միջերկրածովյան դիետան նպաստում է աղիքներում օգտակար մանրէների ավելացմանը. ուսումնասիրություն

Պարզվել է, որ միջերկրածովյա դիետայի սկզբունքներով սնված կենդանիների աղիքներում օգտակար պրոբիոտիկ մանրէները 7 տոկոսով ավելի շատ են եղել, քան նրանց մոտ, ովքեր արեւմտյան դիետայով են սնվել...

Մսից հրաժարումը կանանց մոտ նվազեցնում է ուղիղ աղիքի դիստալային հատվածի քաղցկեղի առաջացման վտանգը

Մսից հրաժարումը կանանց մոտ նվազեցնում է ուղիղ աղիքի դիստալային հատվածի քաղցկեղի առաջացման վտանգը

Չնայած հաջողվել է հայտնաբերել սննդակարգի տեսակի եւ կոլորեկտալ քաղցկեղի որոշակի տեսակի առաջացման վտանգի միջեւ համահարաբերակցությունը, նրանք նշում են հետագա հետազոտությունների անհրաժեշտության մասին...

Շոկոլադե կաթնային շեյքը վտանգավոր է անոթների առողջությանը. գիտնականներ

Շոկոլադե կաթնային շեյքը վտանգավոր է անոթների առողջությանը. գիտնականներ

Ինչպես պարզաբանել է Augusta University's Medical College of Georgia-ից բժիշկ Ջուլյա Բրիթեյնը, արյան կարմիր բջիջները սկզբնապես հարթ են, բայց եթե մարդը յուղոտ սնունդ է օգտագործում, այս բջիջների վրա յուրատեսակ «սեպեր» են առաջանում...

Մրգահյութերի օգտագործումը մեծացնում է սրտային հիվանդությունների հետեւանքով  մահվան հավանականությունը

Մրգահյութերի օգտագործումը մեծացնում է սրտային հիվանդությունների հետեւանքով  մահվան հավանականությունը

Մենք կարծում ենք, որ այս հետազոտությունը զգալիորեն ամրապնդում է մեր սննդակարգում քաղցր ըմպելիքների քանակության նվազեցման կարեւորության վերաբերյալ արդեն գոյությոուն ունեցող տվյալները…

Լինոլաթթվի մեծ պարունակությամբ սնունդը նվազեցնում է վաղաժամ մահվան հավանականությունը

Լինոլաթթվի մեծ պարունակությամբ սնունդը նվազեցնում է վաղաժամ մահվան հավանականությունը

Լինոլաթթվի եւ մյուս օմեգա-6 չհագեցած ճարպաթթուների մակարդակը որոշվում է մարդու սննդակարգով: Մասնավորապես՝ լինոլաթթվի աղբյուր են համարվում բուսական յուղերը, ընկուզեղենը եւ սերմերը...

Տարածված մանկական խյուսերը կարող են ճարպակալո՞ւմ առաջացնել

Տարածված մանկական խյուսերը կարող են ճարպակալո՞ւմ առաջացնել

Զգալի քանակությամբ ֆրուկտոզա օգտագործելու դեպքում երեխայի մոտ կարող է մշակվել քաղցր ուտելիքի նկատմամբ յուրահատուկ ճաշակ, եւ նրան ուրիշ ուտելիքը դուր չի գա, ինչի հետեւանքով նա հետագայում կդառնա մանկական ճարպակալման զոհը...

Ոգելից խմիչքը բարձրացնում է աղիների քաղցկեղի զարգացման վտանգը

Ոգելից խմիչքը բարձրացնում է աղիների քաղցկեղի զարգացման վտանգը

Մասնագետների խոսքով, ոգելից ընպելիքների նույնիսկ չափավոր գործածումը բարձրացնում է աղիների քաղցկեղով հիվանդացության վտանգը, ընդ որում քաղցկեղի ու ոգելիցի փոխադարձ կապը հաստատված է բազմաթիվ գիտական հետազոտություններով...

Հղիության ժամանակ ձկան յուղը եւ պրոբիոտիկները նվազեցնում են ապագա երեխայի մոտ ալերգիայի զարգացման հավանականությունը

Հղիության ժամանակ ձկան յուղը եւ պրոբիոտիկները նվազեցնում են ապագա երեխայի մոտ ալերգիայի զարգացման հավանականությունը

Ճիշտ է, Լոնդոնի Կայսերական քոլեջի գիտնականները նշում են, որ ցանկացած մեխանիզմ, որը կկարողանար նման հարաբերակցությունը բացատրել, մինչ օրս հայտնի չէ....

Մարդը 50 տոկոսով ավելի շատ կալորիա է գործածում, քան կարծում է․ հետազոտություն

Մարդը 50 տոկոսով ավելի շատ կալորիա է գործածում, քան կարծում է․ հետազոտություն

Ըստ հետազոտության տվյալների՝ տղամարդ մասնակիցները միջինը նշել էին, որ գործածում են օրական մոտ 2100 կալորիա, իսկ կանայք՝ 1600 կալորիա։ Բայց երբ գիտնականները իրականացրել են մասնակիցների սննդակարգի ճշգրիտ գնահատում, նրանք հայտնաբերել են, որ կալորիաների օրական գործածումը զգալիորեն բարձր էր՝ տղամարդիկ գործածում էին միջինը 3119 կալորիա, իսկ կանայք՝ 2393...

Բուսական սննդակարգը կօգնի կանխել դիաբետի զարգացումը ավելորդ քաշով մարդկանց մոտ

Բուսական սննդակարգը կօգնի կանխել դիաբետի զարգացումը ավելորդ քաշով մարդկանց մոտ

Փորձը, որը տեւել է 16 շաբաթ, ցույց է տվել, որ օրգանիզմի զգայունությունը ինսուլինի հանդեպ կարելի է բարձրացնել սննդկաարգի փոփոխությունների՝ մասնավորապես բուսական սննդակարգին անցնելու շնորհիվ...

Կաթից հրաժարվելը 13 կետով նվազեցնում է երեխաների IQ-ն

Կաթից հրաժարվելը 13 կետով նվազեցնում է երեխաների IQ-ն

Ինչ վերաբերում է վեգանյան սննդակարգի կողմնակիցներին՝ ապա ըստ University of Surrey համալսարանի մասնագետների հետազոտության արդյունքների, նրանց մոտ յոդի պակասի ամենատարածված պատճառներից մեկը կաթից ու կաթնամթերքից հրաժարվելն է...

Գլյուտեն չպարունակող մթերքները կարող են վտանգավոր լինել մարդկանց առողջության համար

Գլյուտեն չպարունակող մթերքները կարող են վտանգավոր լինել մարդկանց առողջության համար

Գլյուտեն չպարունակող մթերքները վերջերս ավելի ու ավելի մեծ տարածում են ստանում, սակայն գլյուտենի հանդեպ անմարսելիությամբ չտառապող մարդկանց համար դրանց վնասն ավելի մեծ կարող է լինել, քան օգուտը․․․

Դիետոլոգ. Հայաստանում ամանորյա սննդային հիստերիայով առավել մեծ չափով անապահով ընտանիքներն են տառապում

Դիետոլոգ. Հայաստանում ամանորյա սննդային հիստերիայով առավել մեծ չափով անապահով ընտանիքներն են տառապում

Հատկապես սոցիալապես անապահով ընտանիքներն են պատրաստ ամբողջ տարին զրկանքներ կրել՝ միայն թե ամանորյա տոներին ճոխ սեղաններ բացեն, որից հետո իրենք էլ են հոգնում եւ հուսալքության մեջ ընկնում…

Սննդակարգի բջջանյութը կարող է պաշտպանել դիաբետից եւ աղիների բորբոքային հիվանդություններից

Սննդակարգի բջջանյութը կարող է պաշտպանել դիաբետից եւ աղիների բորբոքային հիվանդություններից

Ընդամենը 3-7 օր բջջանյութի քիչ պարունակությամբ սննդակարգին հետեւելուց հետո առաջին հետազոտության կրծողների մոտ առաջացել են խթաղիի պաշտպանական լորձաթաղանթի խնդիրներ…

Հաճախ ձուկ գործածող երեխաներն աչքի են ընկնում ավելի բարձր ինտելելտով․ հետազոտություն

Հաճախ ձուկ գործածող երեխաներն աչքի են ընկնում ավելի բարձր ինտելելտով․ հետազոտություն

աշվի է առնվել քնի որակը, իսկ IQ թեստերը պարզել են երեխայի մաթեմատիկական ունակությունները, բառապաշարն ու առհասարակ ընկալունակությունը։ Արդյունքը միանշանակ է ՝ ձկան հաճախ գործածումը բարձրացնում է IQ մակարդակն ու նվազեցնում քնի հետ կապված խնդիրները...

Բարձր խոլեստերինով բարեկազմ մարդիկ եւս ռիսկային խմբում են. գիտնականներ

Բարձր խոլեստերինով բարեկազմ մարդիկ եւս ռիսկային խմբում են. գիտնականներ

Ուսումնասիրությունը ցույց է տվել, որ ցանկացած տեսակի ֆիզիկական կառուցվածք ունեցող մարդ կարող է բարձր խոլեստերինի մակարդակ ունենալ եւ դրա հետ կապված՝ աթերոսկլերոզի առաջացման զգալի վտանգ...

  • Տեսանյութեր
 
  • Արխիվ
 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Դուք որքա՞ն փող եք պատրաստ ամեն ամիս նվիրաբերել հոգեկան հիվանդների վերականգնման համար:
2500 դրամ
5000 դրամ
10 000 դրամից ավելի
Ոչ մի