• Latest news

Ինչո՞վ է վտանգավոր ձվի օգտագործումը

5 հունիսի, 2019  22:09

Ձվերի չափից շատ օգտագործումը զուգակցվում է առողջության համար ռիսկերով եւ կարող է հանգեցնել սրտանոթային հիվանդությունների եւ վաղաժամ մահվան ռիսկերի ավելացմանը: MedicalXpress-ը հաղորդում է, որ այս մասին նշվում է ամերիկացի գիտնականների հետազոտությունում:

Հետազոտությանը մասնակցել է ավելի քան 30 հազար մարդ, ընդ որում նրանց առողջական վիճակի դիտարկումները կատարվել են 31 տարվա ընթացքում:

Պարզվել է, որ ամեն օր խոլեստերինի ամեն լրացուցիչ 300 մգ օգտագործումը զուգակցվում է սրտանոթային հիվանդությունների ռիսկի հետ 17 տոկոսով, իսկ վաղաժամ մահվան ռիսկի հետ՝ 18 տոկոսով:

Հավելենք, որ մեկ խոշոր ձվում խոլեստերինի պարունակությունը հասնում է մինչեւ 200 մգ:

Մասաչուսեթսի համալսարանից Քեթրին Թուքերը ընդգծում է. ձվի օգտագործումից ընդհանրապես հրաժարվել պետք չէ՝ հաշվի առնելով դրանց դրական ազդեցությունը աչքերի եւ ոսկրային համակարգի վրա:

Սակայն, նրա խոսքով տվյալ դեպքում հարկավոր է չափավորություն պահպանել:

Հետազոտության արդյունքները հրապարակվել են Journal of the American Medical Association-ում:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է