• Latest news

Սխտորն ու կոճապղպեղը վիրուսների դեմ անզոր են․ մասնագետ

30 հոկտեմբերի, 2020  09:45

Սխտորն ու կոճապղպեղը վիրուսների դեմ համարյա սպեղանի են համարվում, բայց իրականում սա պարզապես առասպել է։ Չնայած այս մթերքները շատ օգտակար են չափավոր օգտագործման դեպքում, դրանք ապացուցված հակավիրուսային արդյունավետություն չունեն:

Ինչպես հայտնում է «Նորությունների դաշնային գործակալությունը», իմունոլոգ-ալերգոլոգ Մարինա Ապլետաեւան պնդում է, որ սոխի, սխտորի եւ կոճապղպեղի մեջ, իրոք, կան բավական շատ նյութեր, որոնք ընդունակ են պայքարել մանրէների դեմ: Բայց սա նշանակում է, որ այդ մթերքներն ունեն հակաբակտերիալ, այլ ոչ թե հակավիրուսային հատկություններ: Այս մթերքները հարմար չեն վիրուսներից պաշտպանվելու համար:

Բացի այդ, պետք է հիշել, որ որեւէ դրական արդյունք ստանալու համար մարդիկ պարբերաբար պետք է ոչ շատ քանակությամբ կոճապղպեղ, սոխ եւ սխտոր օգտագործեն: Եթե սննդակարգում դրանց քանակը ավելացնենք, դա կարող է լուրջ խնդիրների հանգեցնել:

Մասնագետի խոսքով՝ եթե կոճապղպեղը չարաշահել, դա կարող է գաստրիտ եւ աղեստամոքսային համակարգի հետ կապված այլ խնդիրներ առաջացնել: Այս բոլոր խնդիրները թուլացնում են իմունային համակարգը, ինչը հատկապես վտանգավոր է, եթե հաշվի առնենք կորոնավիրուսով վարակվելու ռիսկը:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է