• Latest news

Ո՞ր մթերքներն են օգտակար COVID-19-ից հետո վերականգնվելու համար

18 փետրվարի, 2021  14:50

Կորոնավիրուս տարած մարդկնաց խորհուրդ է տրվում իրենց սննդակարգում պղպեղ ավելացնել, հատկապես` բուլղարական: Նման խորհրդով է հանդես եկել սննդաբան Անդրեյ Կնյազկովը (Ռուսաստան): Նրա խոսքով` վիտամին C-ի պարունակությամբ բուլղարական պղպեղի հետ կարող է համեմատվել միայն մասուրը:

«Սանկտ Պետերբուրգ» հեռուստաալիքի եթերում մասնագետը նշել է, որ բոլոր պղպեղի տեսակներն էլ օգտակար նյութեր` ալկալոիդներ են պարունակում, ուստի ցանկացած պղպեղ կօգնի օրգանիզմին ավելի արագ վերականգնվել հիվանդությունից հետո: Սեւ պղպեղը, օրինակ, պիպերին է պարունակում, որը բարելավում է իմունային համակարգի աշխատանքը:

Իր հերթին, ֆիտոթերապեւտ, կենսաբանական գիտությունների թեկնածու Միխայիլ Լուշչիկը (Ռուսաստան) նույնպես կարծում է, որ կորոնավիրուսային վարակից վերականգնելու համար անհրաժեշտ է սննդակարգի մեջ կարմիր, սեւ կամ երկար պղպեղ ավելացնել: Մասնագետի խոսքով` պղպեղը մեծացնում է արյան շրջանառությունը, տաքացնում է եւ օգնում է մաքրել վնասակար մթերքները:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել