• Latest news

Որ մթերքն է քառորդ չափով նվազեցնում մահվան ռիսկը

1 մարտի, 2021  23:20

Սրտանոթային հիվանդություններից եւ/կամ քաղցկեղից մահվան ռիսկը նվազում է մոտ 25%-ով՝ պարբերաբար չիլի պղպեղ օգտագործելու դեպքում: Այս մասին հայտնում են Ամերիկյան սրտաբանական ասոցիացիայի մասնագետները:

Ինչպես պատմում է Express-ը, մասնագետներն ուսումնասիրել են ավելի քան 570 000 մարդու առողջության վերաբերյալ տվյալները եւ եկել են այն եզրակացության, որ իրենց սննդակարգում այս մթերքը ներառած պացիենտների մոտ սրտանոթային հիվանդություններից մահվան ռիսկը նվազել է 26%-ով, քաղցկեղից՝ 23%-ով:

Գիտնականների խոսքերով՝ չիլի պղպեղի այս հատկությունները բացատրվում են նրանով, որ դա պարունակում է կապսաիցին, որն ունի հակաբորբոքային, հակաօքսիդիչ եւ հակաքաղցկեղային հատկություններ: Բացի այդ, այն կարող է կարգավորել արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակը:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է