• Latest news

Որ մթերքն է քառորդ չափով նվազեցնում մահվան ռիսկը

1 մարտի, 2021  23:20

Սրտանոթային հիվանդություններից եւ/կամ քաղցկեղից մահվան ռիսկը նվազում է մոտ 25%-ով՝ պարբերաբար չիլի պղպեղ օգտագործելու դեպքում: Այս մասին հայտնում են Ամերիկյան սրտաբանական ասոցիացիայի մասնագետները:

Ինչպես պատմում է Express-ը, մասնագետներն ուսումնասիրել են ավելի քան 570 000 մարդու առողջության վերաբերյալ տվյալները եւ եկել են այն եզրակացության, որ իրենց սննդակարգում այս մթերքը ներառած պացիենտների մոտ սրտանոթային հիվանդություններից մահվան ռիսկը նվազել է 26%-ով, քաղցկեղից՝ 23%-ով:

Գիտնականների խոսքերով՝ չիլի պղպեղի այս հատկությունները բացատրվում են նրանով, որ դա պարունակում է կապսաիցին, որն ունի հակաբորբոքային, հակաօքսիդիչ եւ հակաքաղցկեղային հատկություններ: Բացի այդ, այն կարող է կարգավորել արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակը:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել