• Latest news

Ո՞ւմ է օգտակար հունական յոգուրտը

5 ապրիլի, 2021  14:27

Մարդիկ, ովքեր պարբերաբար հունական յոգուրտ են օգտագործում, ավելի հազվադեպ են թոքերի քաղցկեղ ունենում: Այս մասին հայտնում են Վանդերբիլթի համալսարանի բժշկական կենտրոնի մասնագետները, որոնց նոր հետազոտությունը հրապարակվել է JAMA Oncology ամսագրում:

Հետազոտության հեղինակները վերլուծել են Միացյալ Նահանգներից, Եվրոպայից եւ Ասիայից 1.4 միլիոն մարդկանց տվյալները եւ պարզել, որ մանրաթելի եւ յոգուրտի օգտագործումը նվազեցնում է թոքերի քաղցկեղի առաջացման հավանականությունը: Յոգուրտի առավելագույն օգտագործմամբ քաղաքացիների մոտ քաղցկեղի զարգացման ռիսկը 33 տոկոսով ավելի ցածր է, քան նրանց մոտ, ովքեր ընդհանրապես այս մթերքը չեն օգտագործում:

Սիչուանի համալսարանի հիմնարար եւ դատական բժշկության արեւմտաչինակա ինստիտուտի պրոֆեսոր Դեն Չժենհուայի թիմը պարզել է, որ յոգուրտի օգտագործումը 19 տոկոսով նվազեցնում է քաղցկեղի զարգացման հավանականությունը: Հետազոտությունը պարզել է նաեւ, որ յոգուրտի օգտագործումը նվազեցնում է կերակրափողի, միզապարկի եւ հաստ աղիքի քաղցկեղի առաջացման հավանականությունը:

Ըստ գիտնականների՝ շաբաթական երկու կամ ավելի բաժին յոգուրտի օգտագործումն օգնում է նվազեցնել ուղիղ աղիքի ադենոմայի զարգացման ռիսկը:

Բացի այդ, յոգուրտը կարող է նորմալացնել արյան բարձր ճնշումը կանանց մոտ, այս արտադրանքի մեջ պարունակվող պրոբիոտիկները կարող են թեթեւացնել գայլախտի ախտանիշները: Բացի այդ, յոգուրտը կարող է կանխել ծանր մետաղներով թունավորումը, լրացնել վիտամինների դեֆիցիտը եւ նիհարեցնել:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է