Որոշ ժամանակ շոկոլադից հրաժարվելը, այնուհետեւ չափից շատ ուտելը լավ գաղափար չէ, կարծում է ավստրալացի դիետոլոգ Լիեն Ուորդը (Ավստրալիա):
Ինչպես նշում է The Daily Mail-ը, սննդաբանը կարծում է, որ շոկոլադ կարելի է ուտել ամեն օր, բայց՝ քիչ:
«Ինքնախաբեությամբ զբաղվելու, դրանից խուսափելու, ինքներդ ձեզ սահմանափակելու եւ հետո ավելի շատ ուտելու փոխարեն ավելի լավ է սովորել հաճույք ստանալ, երբ քիչ ես ուտում»,- ասաց նա: «Ես միշտ հիշեցնում եմ իմ հաճախորդներին, որ մեկ քառակուսի շոկոլադի համը նույնն է, ինչ 20-ինը, իսկ ամենամեծ հաճույքը ստանում ես, երբ ուտում ես առաջին երկու-երեք քառակուսիները»:
Առավելագույն էֆեկտի համար փորձագետը խորհուրդ է տալիս անջատել հեռուստացույցը եւ վայելել շոկոլադի յուրաքանչյուր կտոր, երբ ոչինչ չի շեղում ուշադրությունը:
Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում
ամիս
շաբաթ
օր