• Latest news

Ինչպես չթունավորվել մսից․ Կարեւոր խորհուրդներ

10 սեպտեմբերի, 2021  11:38

Միսը կարող է սննդային թունավորումների վտանգավոր աղբյուր լինել, ուստի այն մշակելիս խորհուրդ է տրվում լրացուցիչ զգուշություն ցուցաբերել:

Եթե եփելուց հետո միսը դնեք այն ափսեում, որի մեջ այն հում վիճակում է եղել, ձեր առողջությունը լուրջ վտանգի կենթարկեք: ԱՄՆ Հիվանդությունների վերահսկման եւ կանխարգելման կենտրոնների (CDC) մասնագետները նշում են, որ հում մսի մեջ առկա մանրէները կարող են փոխանցվել եփած կտորի մեջ: Բացառեք խաչաձեւ վարակման տարբերակը՝ նախապես երկու ափսե պատրաստելով հում եւ եփած մսի համար:

Այս կանոնը, մասնագետների կարծիքով, վերաբերում է բոլոր տեսակի մսերին, այդ թվում՝ թռչնամսին, ծովամթերքներին եւ ձկնեղենին:

Պատրաստելն ավարտելուց հետո խորհուրդ է տրվում անմիջապես լվանալ ափսեները, որոնցում հում միս է եղել: Անպայման օգտագործեք աման լվացող միջոց, ավելի լավ է՝ հակաբակտերիալ միջոց:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է