• Latest news

Կիսելը կարող է իդեալական մթերք լինել գաստրիտի դեպքում

8 նոյեմբերի, 2021  23:28

Կիսելը հիանալի է որպես միջանկյալ սնունդ գաստրիտ եւ ստամոքսի խոց ունեցող մարդկանց համար: Նման կարծիք է հայտնել սննդաբան Տատյանա Իվաննիկովան (Ռուսաստան)։

Ըստ «ՌԻԱ Նովոստի»-ի, կիսելը, մասնագետի խոսքով, նաեւ շատ սննդարար եւ բարձր կալորիականությամբ մթերք է, որը դրական է ազդում աղիքային միկրոֆլորայի վրա, քանի որ նվազեցնում է պաթոգեն ֆլորայի ծավալը եւ արագացնում է օգտակար բակտերիաների աճը։

Մասնագետը խորհուրդ է տվել որպես միջանկյալ սնունդ կիսել խմել։

«Կիսելի մեջ պարունակվող օսլան օգնում է իջեցնել արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը, ինչը նվազեցնում է աթերոսկլերոզի, սրտի եւ անոթների հիվանդությունների վտանգը: Այս ըմպելիքը դանդաղեցնում է ճարպերի կլանումը, ուստի ավելի քիչ քանակի խոլեստերին է մտնում արյան մեջ»,- ասել է Իվաննիկովան։

Սակայն սննդաբանն ընդգծել է, որ որոշ մարդկանց համար կիսել օգտագործելն անցանկալի է։ Քանի որ այս ըմպելիքը հարուստ է ածխաջրերով, շաքարախտով հիվանդները պետք է զգուշությամբ օգտագործեն այն։

 

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է