• Latest news

Սուրճը կարող է նվազեցնել արգանդի քաղցկեղի առաջացման ռիսկը

21 հունվարի, 2022  23:40

Սուրճի օգտագործումը կարող է կապված լինել էնդոմետրիումի քաղցկեղի ցածր ռիսկի հետ: Այս եզրակացությանն են եկել չինացի գիտնականները հետազոտության ընթացքում, որի արդյունքները հրապարակվել են Journal of Obstetrics and Gynecology Research ամսագրում։

Հեղինակները կատարել են 24 գիտական ​​հոդվածների մետա-վերլուծություն, որոնք նվիրված էին սուրճի օգտագործման եւ էնդոմետրիումի քաղցկեղի միջեւ կապի բացահայտմանը: Ընդհանուր առմամբ դիտարկվել է քաղցկեղի 9833 դեպք, եւ ընդհանուր առմամբ ուսումնասիրություններին մասնակցել է մոտ 700 000 կին:

Քաղցկեղի զարգացման հարաբերական ռիսկը այն մարդկանց մոտ, ովքեր հաճախ սուրճ են խմել՝ համեմատած նրանց հետ, ովքեր սուրճ չեն խմել, 0,71 էր (29%-ով ցածր): Տարբեր տարածաշրջանների համար հարաբերական ռիսկերը տարբերվել են՝ Եվրոպայում՝ 0,74, ԱՄՆ-ում եւ Կանադայում՝ 0,71 եւ Ճապոնիայում՝ 0,4։ Նրանց մոտ, ովքեր կոֆեին պարունակող սուրճ են խմել, ռիսկը 34%-ով ցածր է եղել:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է