• Latest news

Ո՞ր հնդկաձավարն է ավելի օգտակար առողջության համար

27 հունվարի, 2022  09:47

Կանաչ հնդկաձավարն ավելի օգտակար հատկություններ ունի, քան «սովորականը», ինչպես հաստատում է սննդաբան Յուլյա Պոլովինսկայան (Ռուսաստան):

«ՌԻԱ Նովոստի»-ի փոխանցմամբ՝ ջերմային մշակման բացակայությունը կանաչ հնդկաձավարն ավելի օգտակար է դարձնում, քանի որ այդ գործընթացի ժամանակ հացահատիկը կորցնում է վիտամինները։

Մասնագետի խոսքով՝ կանաչ հնդկաձավարը հարուստ է բջջանյութով, որը բարելավում է մարսողության գործընթացը եւ հեշտությամբ յուրացվում է օրգանիզմի կողմից։ Բացի այդ, կանաչ հնդկաձավարը պարունակում է հակաօքսիդանտներ, վիտամիններ եւ հանքանյութեր, որոնք դրականորեն են ազդում իմունային համակարգի եւ ընդհանրապես օրգանիզմի վրա, ինչպես նաեւ դանդաղեցնում են ծերացման գործընթացը:

Ինչպես նշել է սննդաբանը, կանաչ հնդկաձավարը նաեւ նորմալացնում է արյան մեջ հեմոգլոբինի մակարդակը։

«Հիանալի մթերք նիհարելու համար, հագեցնում է, բարելավում է նյութափոխանակությունը։ Զգուշությամբ պետք է օգտագործեն աղեստամոքսային տրակտի հիվանդություններ ունեցող մարդիկ, քանի որ այն մեծացնում է աղիներում գազերի առաջացումը»,- ասել է մասնագետը։

 

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է