• Latest news

Ի՞նչ վտանգներ է պարունակում ծովամթերքների օգտագործումը

17 սեպտեմբերի, 2022  23:39

Կան ձկների տեսակներ, որոնցում, մեծ հավանականուրյամբ, պահպանվում են ջրիմուռներում պարունակվող թունավոր միացությունները՝ դրանք ուտելուց հետո: Դրանք կարող են նպաստել ուռուցքների զարգացմանը, որոնք կապված են աղեստամոքսային որոշ բարդությունների հետ, ինչպիսին է քաղցկեղը:

Ինչպես MedicForum պորտալին պատմել է ընտանեկան բժիշկ Տատյանա Զախարովան, երբեմն ծովամթերքները կարող են խեցեմորթներով լուծային թունավորման տոքսիններ կուտակել, ինչը վկայում է աղեստամոքսային տրակտի հիվանդության մասին։

Խեցգետնակերպեր օգտագործելուց հետո թույնը մնում է։

30 րոպեից մինչեւ մի քանի ժամվա ընթացքում խեցեմորթ ուտելուց հետո մարդը կարող է սկսել տառապել լուծից, սրտխառնոցից, փսխումից եւ որովայնի ցավից։ Օրգանիզմի վերականգնման համար կարող է երեք օր պահանջվել:

Սննդաբանն ընդգծել է, որ խեցեմորթներից լուծային թունավորման տոքսինները կարող են մեծացնել կոլոռեկտալ քաղցկեղի առաջացման վտանգը։

Այնուհետեւ մասնագետը թվարկել է ծովամթերքների տեսակները, որոնց օգտագործումը կարող է առաջացնել լուծային թունավորման տոքսիններ։ Դրանք են՝ խեցեմորթները, ծովամթերքները, ոստրեները։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է