• Latest news

Ո՞ր բանջարեղենը կարող է քաղցկեղ առաջացնել

1 փետրվարի, 2022  09:41

Պահածոյացված բանջարեղենը, որը չի պարունակում օսլա, մեծացնում է քաղցկեղի առաջացման վտանգը։ Այս մասին նախազգուշացնում են Քաղցկեղի հետազոտության համաշխարհային հիմնադրամի մասնագետները, գրում է Express-ը։

Մթերքները պահպանվում են այնպես, որ դրանք ավելի դանդաղ են փչանում, բայց, միեւնույն ժամանակ, պահպանում են իրենց սննդարար հատկություններն ու համը։ Պահպանման համար արտադրանքին աղ եւ թթու է ավելացվում:

Բայց խնդիրն այն է, որ աղի բարձր պարունակությունը փոխում է լորձի մածուցիկությունը, որը պաշտպանում է ստամոքսի պատերը, ինչպես նաեւ մեծացնում է նիտրոզո խումբ պարունակող միացությունների արտադրությունը: Աղի չափից ավելի օգտագործումը կարող է բջիջների առաջնային վնասման հանգեցնել, իսկ արդյունքում՝ քաղցկեղի, նախազգուշացնում են գիտնականները։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել