• Latest news

Ինչպես ծամել՝ ստամոքսի փքվածությունից ձերբազատվելու եւ նիհարելու համար

29 մայիսի, 2022  17:26

Փքված ստամոքսը ժամանակակից մարդկության խարանն է: Շատ սթրես, շատ ուտելիք: Բոլորը ուտելիքին են ձեռքը մեկնում՝ դրական զգացողություններ ստաալու համար: Ամենից հաճախ փքված ստամոքս ունենում են այն մարդիկ, որոնք արագ են ուտում եւ հագեցվածության մասին ազդակ են ստանում ուտելիքից մեծացող ստամոքսից:

Սովորական մարդու մոտ դատարկ ստամոքսի ծավալը կազմում է 500 մլ, սնունդի ընդունումից հետո՝ 1 լիտր, իսկ ծայրահեղ ճարպակալում ունեցող մարդկանց մոտ այն գերազանցում է 4 լիտրը: Այս մասին իսկ տելեգրամյան ալիքում գրել է հանրահայտ ռուս էնդոկրինոլոգ Զուհրա Պավլովան:

«Խորհուրդ եմ տալիս կտրուկ նվազեցնել արագությունը, որի ընթացքում սնունդ եք ընդունում: Այդ դեպքում օրգանիզմում կաշխատեն քաղցի հագեցման կենսաքիմիական ազդակները»,- ասել է մասնագետը:

Պավլովայի խոսքով՝ արագությունը նվազեցնելու համար պարզապես պետք է սկսել դանդաղ ծամել:

Բացի այդ, եթե սնունդ ընդունելիս մանրակրկիտ ծամում ենք եւ շուտ ենք հագենում, ապա ավելի քիչ կալորիա ենք ստանում, եւ նիհարելու մեծ հավանականություն կա:  
 

Մասնագետը խորհուրդ է տալիս ուտելիքը ծամել երկար եւ դանդաղ, ինչպես նաեւ ջուրն ըմպել դանդաղ: Թեեւ ջուրը ստամոքսում երկար չի մնում, ինչ-որ պահի այն կարող է անհարկի ճնշում գործադրել պատերին:
 

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել